Ronaldo končí v Reale Madrid, klub potvrdil prestup do Juventusu

Cristiano Ronaldo gólom z penalty poslal svoj tím do semifinále.
Cristiano Ronaldo gólom z penalty poslal svoj tím do semifinále. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál, TASR|10. júl 2018 o 18:05

Real by mal zinkasovať 105 miliónov eur.

MADRID, BRATISLAVA. „Za to by sa dalo kúpiť päťdesiatsedem Ronaldov z rýdzeho zlata,“ hlásal pred deviatimi rokmi denník Marca po tom, čo Real Madrid zaplatil za Cristiana Ronalda Manchestru United 94 miliónov eur.

Keď pred dvoma rokmi Ronaldo s Realom predĺžil zmluvu, tak vyhlásil, že v najslávnejšom klube sveta by rád odohral ešte desať rokov.

Názor však zmenil. Z Realu Madrid prestupuje do Juventusu Turín.

„Nastal čas, aby som sa posunul ďalej. Aby som otvoril novú kapitolu svojej kariéry a celého života. Preto som Real požiadal, aby ma pustil," vyhlásil Ronaldo.

Cristiano Ronaldo a jeho pôsobenie v Reale Madrid: fotogaléria

18.10.2018

Symbol Realu Madrid

Ronaldo mal v španielskej metropole zmluvu do júna 2021. Kontrakt obsahoval výstupnú klauzulu vo výške jednej miliardy eur.

Podľa talianskych médií však počas uplynulej sezóny došlo k výraznému zníženiu čiastky na 105 miliónov eur. Juventus údajne ponúkol najlepšiemu hráčovi sveta zmluvu do roku 2022.

„Obdobie, ktoré som v Reale strávil, bolo zrejme tým najšťastnejším v mojom živote. Ďakujem všetkým v Madride za lásku a všetku starostlivosť, ktorú mi venovali," odkázal držiteľ piatich Zlatých lôpt.

Je päťnásobným víťazom Ligy majstrov, majstrom Európy, trojnásobným šampiónom Anglicka, dvojnásobným víťazom španielskej ligy.

"Chceme sa poďakovať hráčovi, ktorý sa ukázal ako najlepší na svete. Zosobnil jednu z najúžasnejších ér v histórii nášho klubu i svetového futbalu.

Okrem toho, že získal mnoho trofejí, bol príkladom oddanosti, práce, zodpovednosti, talentu a zlepšovania sa. Cristiano Ronaldo bude pre Real Madrid už navždy jedným z veľkých symbolov a bude inšpirovať ďalšie generácie.

Real Madrid bude navždy jeho domovom," píše sa na stránke Realu.

V Turíne dostane viac

Po portugalskej, anglickej a španielskej lige sa Ronaldo predstaví vo štvrtej krajine.

Podľa denníka Gazzetta dello Sport absolvoval spolu 28 telefonických rozhovorov s prezidentom Juventusu Turín Andreom Agnellim a už v minulých dňoch ponuku prijal.

Doteraz najvyššiu sumu peňazí Juventus minul za Gonzala Higuaína - 90 miliónov eur.

Juventus celú sumu nedá madridskému klubu naraz, aby nedošlo k porušeniu pravidiel finančnej fair play. Čiastka bude rozdelená na štyri totožné diely a bude sa splácať v celom priebehu hráčovej zmluvy s turínskym klubom.

Ronaldo mal predtým v zmluve klauzulu, že pokiaľ bude hrať v Madride, musí byť najlepšie plateným hráčom tímu.

Portugalskú hviezdu rozhnevali problémy s daňami, ktoré v Španielsku mal.

Ďalším dôvodom, prečo Ronaldo z Realu odišiel, je to, že mu odmietli zvýšenie platu. V Turíne si prilepší. A bude platiť menšie dane.

Pomôže Fiat

Portugalčan má každý rok zinkasovať tridsať miliónov eur a byť najlepšie plateným hráčom v dejinách talianskej ligy.

Kľúčom k zaplateniu všetkých výdavkov za päťnásobného víťaza Zlatej lopty má byť automobilka Fiat. Rodina Andreu Agnelliho, prezidenta klubu, v nej vlastní zhruba tretinový podiel.

Najskôr Higuaín, a teraz Ronaldo? To je škoda, že zamestnancom Fiatu sa desať rokov nezvýšili výplaty.


Zamestnanec Fiatu

Fiat na prestup aj výplatu výrazne prispeje, Ronaldo by sa na oplátku mal stať tvárou ich značky.

Plat 30 miliónov eur ročne je totiž štyrikrát väčší, ako je doterajšie maximum Juventusu, ktoré platia argentínskemu útočníkovi Higuaínovi.

Skôr ako bol transfer hotový, nadšení fanúšikovia Juventusu skupovali čiernobiele dresy s Ronaldovou menovkou s číslom sedem.

Podľa odhadov marketingových expertov by sa zisky od partnerov a z predaja reklamných predmetov mali zdvihnúť o 30 percent.

Prestup aj nahneval

Nie všetci sú však z transferu nadšení.

„Najskôr Higuaín, a teraz Ronaldo? To je škoda, že zamestnancom Fiatu sa desať rokov nezvýšili výplaty," posťažoval sa pred niekoľkými dňami pre talianske médiá Gerardo Giannoni, ktorý je zamestnancom Fiatu.

„Cristianovým platom by mohli každému pracovníkovi vo Fiat Group pridať dvesto eur.

Za posledných desať rokov sme stratili 10,7 percenta peňazí kvôli inflácii, ale náš zamestnávateľ za rok minul 126 miliónov eur za sponzorstvo, 26,5 miliónov z toho len pre Juventus," dodal rozčúlený zamestnanec.

Portugalský reprezentant sa za deväť rokov stal najlepším strelcom histórie Realu, keď v 438 stretnutiach strelil 451 gólov.

Podieľal sa na šestnástich trofejach. Počas pôsobenia v Reale ho štyrikrát vyhlásili za najlepšieho futbalistu sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldo končí v Reale Madrid, klub potvrdil prestup do Juventusu