Nič nevysvetlil. Costa má veľké problémy s váhou, Vettori zápas rušiť nechce

Paulo "Borrachinha" Costa.
Paulo "Borrachinha" Costa. (Zdroj: USA Today, Autor: Dave Mandel)
SvetMMA|22. okt 2021 o 10:41 (aktualizované 22. okt 2021 o 10:41)

Situácia sa v UFC nevyvíja podľa predstáv.

LAS VEGAS. Cez víkend sa v americkej organizácii UFC odohrá očakávaný súboj medzi dvoma elitnými bojovníkmi strednej divízie.

V hlavnom zápase večera na turnaji UFC Vegas 41 uvidia diváci stret Marvina Vettoriho a Paula "Borrachinhu" Costu. 

Duel dvoch neúspešných titulových vyzývateľov šampióna Israela Adesanyu sa podľa najnovších správ zo zámoria neuskutoční vo váhe do 84 kilogramov.

V živom rozhovore s reportérom Brettom Okamotom potvrdil Brazílčan Costa dohady okolo vlastnej váhy. Na nedeľný duel údajne nie je schopný navážiť limit strednej divízie, teda 84 kilogramov.

Na druhej strane sa Costa odmieta zmieriť s tým, že by mal prísť o časť výplaty, ako následok za nenaváženie. Vettoriho tak vyzval na zmenu váhy.

„Nechci, aby som bol pokutovaný, nehovor, že chceš časť mojej výplaty, aby si so mnou zápasil. Buď chlap. Buď chlap, ktorý drží slovo a dostav sa v nedeľu na zápas,“ povedal svojmu rivalovi.

Hoci Vettori potvrdil, že s ťažším protivníkom zápasiť bude, neodpustil si na jeho adresu zopár poznámok.

Uviedol, že najviac ho vytáča fakt, že sa Costa tvári, akoby sa ho dohodnutá váha na zápas ani netýkala.

„Mal si urobiť váhu. Je to povinnosť každého bojovníka. My bojovníci, máme takú vec zvanú váženie, o ktorej možno nevieš. To je to, kde sa postavíš na váhu a urobíš dohodnutú hmotnosť.

Zápasíme vo váhovej kategórii, a ty sa teraz tváriš, akoby sa ťa to netýkalo,“ kontroval taliansky bojovník.

Problém bol väčší, než sa zdal

V neprehľadnej situácii sa vedenie organizácie pokúšalo prísť s najlepším náhradným riešením pre oboch zápasníkov. Podľa informácií portálu MMA Junkie bol duel neskôr dohodnutý vo váhe 88 kilogramov, no nakoniec to všetko bude inak.

Keďže Costa nemôže schudnúť ani do váhy 88 kilogramov, duel sa presunie do vyššej poloťažkej divízie. V nej je váhový limit 93 kilogramov.

Informáciu o definitívnej zmene váhy uviedol novinár Kevin Lole z Yahoo Sports a správu potvrdil tiež Vettori. 28-ročný Talian sa prihovoril fanúšikom na sociálnych sieťach.

„Zdravím, myslím, že je správne, aby som vás informoval o celej situácii. Tento týždeň som prišiel ako vždy, pripravený urobiť strednú váhu, no krátko na to mi bolo oznámené, že Costa toho nie je schopný.

Prišli s riešením, aby sme váhový limit posunuli vyššie, najprv 86 a potom na 88 kilogramov. Nakoniec to vyzeralo, že druhá možnosť je dobrá pre oboch, tak som to podpísal. Potom som sa ale dozvedel, že ani toto nezvládne, takže limit zvýšili na 93 kilogramov.

Takže som tu, aby som vám fanúšikom doručil čo najlepší zápas a nenechal toho zm*da z toho vycúvať. Zničím ho. Je to správne, aby som to urobil pre nás všetkých, pre všetkých bojovníkov, ktorí vedia urobiť dohodnutú váhu.

Je to veľmi neúctivé, na niečom sa dohodnúť a prísť s nadváhou trinástich kíl,“ opísal Vettori problém okolo hlavného zápasu turnaja UFC Vegas 41.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nič nevysvetlil. Costa má veľké problémy s váhou, Vettori zápas rušiť nechce