Cornetová vyradila v Dubaji Serenu

(Autor: SITA/AP)
SITA|21. feb 2014 o 19:30

Williamsové si naposledy proti sebe zahrali vlani v apríli v semifinále na zelenej antuke v Charlestone.

DUBAJ. Francúzska tenistka Alizé Cornetová v piatok v Dubaji v SAE veľmi nečakane prekazila črtajúci sa 25. vzájomný súboj amerických sestier Sereny a Venus Williamsových. V semifinále dvojhry prekonala prvú spomenutú dvakrát 6:4. Predtým si Venus v dueli dvoch bývalých jednotiek svetového rebríčka poradila s Dánkou Caroline Wozniackou presvedčivo 6:3, 6:2.

Williamsové si naposledy proti sebe zahrali vlani v apríli v semifinále na zelenej antuke v Charlestone, Serena triumfovala 6:1, 6:2. Sestru zdolala piaty raz za sebou a vedie 14:10. Proti 24-ročnej niekdajšej jedenástke renkingu Cornetovej (26.) nastúpila so štatistikou 3:0, ale prekvapujúco ťahala za kratší koniec. Od stavu 4:3 prehrala päť gemov v rade. V druhom dejstve ešte síce preklopila z 0:2 na 3:2, stratila však servis v siedmej hre - 3:4. V deviatej ako podávajúca odvrátila štyri jednotlivé mečbaly (4:5), Francúzka sa však následne dopodávala na nulu k svojmu premiérovému úspechu proti práve úradujúcej jednotke počítačového poradia.

"Bolo ťažké ukončiť to, lebo pred podávaním na triumf som nepremenila tie štyri mečbaly. Pokúšala som sa uvoľniť, zhlboka dýchať a dostať do kurtu môj prvý servis. Určite je to najväčší triumf v mojej kariére," skonštatovala Cornetová, ktorá je prvou hráčkou po 18 mesiacoch, ktorá zdolala S. Williamsovú vo dvoch setoch. V auguste 2012 v Cincinnati to zvládla Nemka Angelique Kerberová.

"Počínala si naozaj dobre a mne sa nedarilo. Snažila som sa, ale neprestávala som robiť chyby. Myslím si, že za ostatné tri - štyri roky som ich nikdy nespáchala toľko v jednom zápase," povzdychla si Serena.

Cornetová zhodou okolností má aj proti 33-ročnej V. Williamsovej (44.) skóre 0:3. Minulý rok s ňou prehrala v 2. kole melbournských grandslamových Australian Open 3:6, 3:6. Držiteľka 44 singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Venus sa z titulu naposledy radovala predvlani v októbri v Luxemburgu. V januári 2014 neuspela vo finále v novozélandskom Aucklande. V Dubaji získala primát v rokoch 2009 a 2010 a odvtedy na tomto podujatí chýbala, takže ťahá sériu 14 miestnych zápasových úspechov. Cornetová má na konte 3 primáty v singli. Minulý rok triumfovala v Štrasburgu. Teraz sa premiérovo prebojovala do finále na "harde".

Francúzka má po piatku bilanciu 1:17 proti členkám Top 4 hodnotenia, uviedol web Tenisovej asociácie žien (WTA). Cornetová pred sobotou uviedla: "Hovorila som môjmu koučovi, že výkony Venus na tomto podujatí na mňa zapôsobili, je nazad na svojej špičkovej úrovni. Myslím si, že sa tu cíti ako doma, veď sa dva razy radovala z trofeje. Prehrala som tu s ňou v roku 2009, takže jej mám čo vracať."

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (Premier, dotácia 2 milióny USD, tvrdý povrch Decoturf II):

Alizé Cornetová (Fr.) - Serena Williamsová (USA-1) 6:4, 6:4

Venus Williamsová (USA) - Caroline Wozniacka (Dán.-8) 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cornetová vyradila v Dubaji Serenu