Contador: Víťazstvo na Tour de France je už nemožné

(Autor: SITA)
SITA|21. júl 2011 o 23:07

Trojnásobný víťaz Tour De France Španiel Alberto Contador sa v tohtoročnej edícii pretekov nebude tešiť zo štvrtého víťazstva.

Alberto Contador tri etapy pred koncom pretekov stráca na vedúceho Thomasa Voecklera 4:44 min.

COL DU GALIBIER. Trojnásobný víťaz najväčšieho etapového cyklistického podujatia na svete Tour De France Španiel Alberto Contador sa v tohtoročnej edícii pretekov nebude tešiť zo štvrtého víťazstva.

"Víťazstvo je nemožné, mal som dnes zlý deň," lakonicky skonštatoval "pištoľník" Contador po dojazde na vrchol Galibieru, kde v rekordnej výške 2611 m.n.m. pre dojazd etapy bol cieľ 18. dejstva tohtoročnej Tour.

"Nohy mi nešli a trpel som v neuveriteľnom kolapse. Bol to veľmi ťažký deň," poznamenal 28-ročný Španiel, ktorý došiel do cieľa so stratou 3:50 min na víťaza etapy Andyho Schlecka.

Tri etapy pred koncom pretekov tak stráca na vedúceho Francúza Thomasa Voecklera 4:44 min. Contador ani jeho tím nedokázal zareagovať na Schleckov útok 60 km pred koncom štvrtkovej etapy.

"Andy hral so svojim kartami veľmi inteligentne. Mal tímových spolujazdcov v úniku a dosiahol veľkolepé víťazstvo. Blahoželám mu," športovo zhodnotil výkon súpera, ktorý bol pred rokom jeho najväčším prenasledovateľom a dodal: "Takéto niečo som neočakával. Je to pre mňa úplne rozdielna situácia. Musím premýšľať o zvyšku pretekov. Som vyčerpaný a musím premýšľať o tom, čo bude zajtra."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Contador: Víťazstvo na Tour de France je už nemožné