Contador si získal späť fanúšikov

Alberto Contador počas 19. etapy Tour de France.
Alberto Contador počas 19. etapy Tour de France. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. júl 2011 o 20:03

Na štarte Tour de France ho vypískali, po dojazde v Paríži ho opäť milujú.

PARÍŽ. Španielsky cyklista Alberto Contador síce stratil na francúzskych cestách auru neporaziteľnosti, bojovnosťou do posledného kilometra si však získal späť srdcia fanúšikov.

"Náklonnosť fanúšikov na konci Tour je pre mňa veľkou satisfakciou. Znamená to pre mňa viac ako titul z Tour," povedal v parížskom cieli 28-ročný Contador, ktorý napokon skončil celkovo na piatom mieste.

Napriek tomu, že neobhájil prvenstvo a nezopakoval Giro/Tour double Pantaniho z roku 1998, sezónu považuje Španiel za úspešnú. "Tak či tak, mal som skvelú sezónu. Ľudia sa sústreďujú iba na Tour, ale treba vziať do úvahy celý rok. Som z neho nadšený," povedal Contador.

Contadora na Tour nevítali s otvorenou náručou. Po dopingovej kauze s clenbuterolom ho pri predstavovaní tímov na štarte vypískali, čo bol pre neho i pre jeho tím veľký šok. A v úvodných etapách sa z neho nespamätal.

Už v prvom týždni sa zaplietol do troch pádov, poranil si koleno a postupne naberal stratu na najväčších konkurentov. Zdalo sa, že Tour je pre neho stratená, v záverečných alpských etapách ale famózne útočil a získal si sympatie.

"Bola to ťažká Tour so všetkými tými pádmi. Doplatil som na to, stratil som na najlepších a to ma bolelo. Potom som robil to, čo nikdy predtým. Namiesto stráženia každej sekundy som jazdil bez tlaku a útočil som, pretože som už nemal čo stratiť," vysvetľoval Contador.

Podľa manažéra jeho tímu Saxo Bank-Sungard Bjärneho Riisa doplatil Contador na náročný program a vyčerpanie z Gira. "Nebola to naša Tour. Giro bolo veľmi ťažké a on na to doplatil práve tu. Ale bojovali sme do konca a sme na to hrdí," povedal Riis.

tour.jpginfo.gif
Etapy, tímy, dresy a iné zaujímvaosti o najslávnejších cyklistických pretekoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Contador si získal späť fanúšikov