Cipollini dopoval, tvrdí La Gazzetta dello Sport

(Autor: TASR/AP)
TASR|9. feb 2013 o 10:57

Supermario alebo Leví kráľ, ako najčastejšie prezývali špičkového šprintéra, vyhral 12 etáp na Tour de France a na Giro d'Italia drží rekord so 42 etapovými vavrínmi. Kariéru ukončil v roku 2005.

MILÁNO. Bývalý taliansky profesionálny cyklista Mario Cipollini počas svojej kariéry užíval zakázané podporné látky. Tvrdí to denník La Gazzetta dello Sport, ktorý vo svojom sobotňajšom vydaní priniesol rozsiahly článok o dopingových praktikách vychýrenýho špurtéra.

Periodikum spája 45-ročného Cipolliniho s menom neslávne známeho lekára Eufemania Fuentesa, ktorý je hlavnou postavou dopingovej kauzy známej ako "Operácia Puerto".

La Gazzetta dello Sport prináša prepisy tréningových nariadení Fuentesa, ktoré ukazujú, že taliansky cyklista používal v roku 2002 kombináciu viacerých rozličných dopingových metód. V tomto roku Cipollini získal titul majstra sveta v belgickom Zolderi.

Denník tvrdí, že Cipollini k dosiahnutiu svojho najväčšieho víťazstva v kariére využíval krvné transfúzie, steroidy i EPO. Vo Fuentesových záznamoch niesol krycie meno "Maria".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cipollini dopoval, tvrdí La Gazzetta dello Sport