Cibulkovú plietli Jankovičovej kopce, ale fandí jej na zlato

TASR|13. aug 2008 o 17:45

Dominika Cibulková cítila, že na svetovú jednotku má. A keďže sa jej na olympijských kurtoch zapáčilo, o to viac ju mrzí osemfinálové vyradenie.

Peking 13. augusta (TASR) - Raketa Jeleny Jankovičovej bola najmä v druhom sete v pevnejších rukách.

Ono nervozity bolo na kurte dosť aj zásluhou Srbky. Na začiatku druhého setu sa obe tenisové dámy priam predháňali v reklamovaní sporných loptičiek. Boli tam aj iracionálne žiadosti o "jastrabie oko", ktoré to zväčša videlo opačne ako obe hráčky.

"Obe sme mali práve vtedy zlý odhad. Bola to skôr zhoda náhod," vysvetľovala Cibulková pre TASR. Paradoxne keď si Jankovičová dvakrát v rade tipla zle, dostala sa na koňa. Jej súperka začala kopiť nevynútené chyby a bolo zle: "Človeka to hnevá, keď cíti, že má na súperku." A radno dodať, že nevie sa dostať cez tú jednu loptičku, ktorá by minimálne pootočila smerovanie zápasu. "Bol to pre nás obe náročný zápas, nič sme si nedarovali. Od prvého setu sa odvíjal ten druhý. Maličkosti. Ona mi dávala tie kopce a ja som na ne nie vždy ideálne išla.

Dominikinou favoritkou medzi štvrťfinalistkami je práve Jankovičová. "Je dobrá. A zaslúžila si to, veď ma porazila, nie?" smeje sa. Nehovoriac o tom, že prehrať v osemfinále s jednotkou a neskoršou šampiónkou má aj spätne iný rozmer, aj keď Cibulková si myslí: "V princípe to je jedno, to už bude zabudnuté. Zase na druhej strane má pre mňa význam vedomie, že s takouto hráčkou som bola schopná držať hru."

Najúspešnejšiu slovenskú olympioničku na severopekinských kurtoch mrzí ešte jedna vec. Že sa jej nepodarilo potešiť fanúšikov, ktorí ju prišli povzbudiť. A bolo ich neúrekom, na čele s prezidentom republiky, slovenskou olympijskou generalitou i športovcami výpravy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Cibulkovú plietli Jankovičovej kopce, ale fandí jej na zlato