Cibulková zvládla dva zápasy za jeden deň a vráti sa do najlepšej desiatky

(Autor: Twitter)
SITA|29. sep 2016 o 19:22

Slovenka zdolala po Karolíne Plíškovej aj Barboru Strýcovú a na turnaji vo Wu-Chane postúpila už do semifinále.

WU-CHAN. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako desiata zvíťazila za 149 minút tesne 6:3, 3:6, 6:4 nad Češkou Barborou Strýcovou v zápase štvrtkového štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wu-chane.

Bol to jej prvý vzájomný duel s tridsaťročnou 21. hráčkou systému. V rozhodujúcom sete Cibulková prehrávala 3:4 s brejkom.

Stretnutie sa skončilo o 0.57 h už v piatok wu-chanského času.

WU-CHAN - štvrťfinále:

(2,589 milióna USD, tvrdý povrch)

Dominika Cibulková (SR-10) - Barbora Strýcová (ČR)

6:3, 3:6, 6:4

/za 149 minút/

V pondelok 3. októbra sa Cibulková definitívne znova ocitne v Top 10, kde premiérovo bola 31. marca 2014 a dosiaľ naposledy 31. júla 2016.

Tento týždeň teoreticky ešte má v dosahu aj siedmu pozíciu, ktorou by si o tri miesta zlepšila osobný rekord.

Je vo svojom siedmom tohtoročnom semifinále, prvom od júlového stanfordského.

Čaká ju bývalá dvojka

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka (momentálne oficiálne 12. v dlhodobom počítačovom poradí) predtým v rovnaký deň v osemfinálovom treťom kole v odloženom súboji dvoch grandslamových finalistiek prekonala inú výzvu z Česka Karolínu Plíškovú nasadenú ako piatu za 75 minút jasne 6:2, 6:2.

"Boli to dva úplne odlišné zápasy. Prvý proti Karolíne som zvládla perfektne. Dobre som returnovala, darilo sa mi od základnej čiary, vo výmenách som ju prevyšovala. Čakala som veľký boj, ale zásluhou jedného z najlepších výkonov z ostatného obdobia som hladko zvíťazila a len to zvýšilo moje sebavedomie."

"Proti Barbore bol prvý set výborný, v druhom som sa jej trochu prispôsobila. Predsa len, už na mňa padala únava, organizmus si okolo polnoci pomaly pýtal spánok. Vedela som, že v treťom sete sa musím zmobilizovať," priznala.

"Výborne mi vyšli posledné tri gemy. Veľmi si to cením a teším sa. Celkovo to pre mňa bol jeden z najnáročnejších dní v tejto sezóne."

Dominika Cibulková odpovedá na novinárske otázky po postupe do semifinále.

V piatkovom semifinále bude čeliť tridsaťjedenročnej ruskej deviatke tohto podujatia Svetlane Kuznecovovej (10.).

Proti víťazke US Open 2004 a Roland Garros 2009 a bývalej dvojke hodnotenia má bilanciu 4:3, hoci spočiatku zaostávala 0:3. Naposledy proti sebe stáli v júni 2011 na tráve v holandskom Hertogenboschi a Slovenka uspela 7:5, 7:6 (4).

Ostatný nezdar pochádza z čínskeho Pekingu 2008.

"Svetlana má vynikajúcu sezónu, bude to proti nej ťažké. Som však rada, že som si vybojovala túto príležitosť. Je tu štvrť na tri v noci a ešte ma čakajú nejaké povinnosti. V prvom rade teda bude dôležité čo najlepšie zregenerovať a byť pripravená na semifinále," doplnila pre agentúru SITA Cibulková.

V hornej polovici žrebu vo Wu-chane sa do semifinále prebojovali Češka Petra Kvitová a Rumunka Simona Halepová.

Bojuje o Singapur

Slovenka v júni v jeden deň zvládla na tráve v anglickom Eastbourne najprv dohrávku proti Poľke Agnieszke Radwanskej, potom si poradila s Portoričankou Mónicou Puigovou. Napokon v tomto dejisku získala titul.

Bol jej šiesty a zatiaľ posledný na hlavnej profesionálnej úrovni.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka bojuje v Ázii aj o posilnenie vyhliadok na štart na koncoročnom výberovom šampionáte WTA Finals 23. - 30. októbra v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny.

K 26. septembru figurovala na siedmej priečke v hodnotení Road iba o osemnásť bodov nad čiarou (teraz je to o značne sľubnejších 207 bodov - je to približne hodnota 215-bodového štvrťfinále v budúcotýždňovom Pekingu).

"Nie, nie, určite nie. Na Singapur nemyslím a nechcem poznať prepočty. Keď to má prísť, tak to príde," poznamenala Dominika Cibulková.

Vo Wu-chane už má garanciu 350 bodov a prémie 117 770 USD brutto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková zvládla dva zápasy za jeden deň a vráti sa do najlepšej desiatky