Cibulková v 2.kole po triumfe nad Parmentierovou

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA, AP)
TASR|11. aug 2008 o 09:30

Slovenská tenistka Dominika Cibulková má za sebou úspešnú olympijskú premiéru.

Peking 11. augusta (TASR) - V úvodnom kole dvojhry na OH 2008 v Pekingu si ako nasadená šestnástka poradila s Francúzkou Pauline

Parmentierovou v dvoch setoch 6:1, 7:5 a odplatila súperke vlaňajšiu prehru z uzbeckého Taškentu. Finalista turnaja WTA v Montreale sa tak pridala k Daniele Hantuchovej, slovenská jednotka v priestoroch pekinského Olympic Green Tennis Center zdolala Japonku Ai Sugijamovú.

Cibulková sa v 2. kole stretne s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, s ktorou má aktívnu bilanciu 2:0. V roku 2006 ju zdolala na turnaji ITF Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC a úspešnejšia bola aj v januárovom súboji v austrálskom Sydney. Cibulková bola v úvodnom sete duelu s Parmentierovou na dvorci jasne lepšou hráčkou, keď ťažila z kvalitného prvého podania a účinných returnov. Po dvoch brejkoch si zverenka trénera Vladimíra Pláteníka vybudovala náskok 4:0 a set získala jednoznačne vo svoj prospech.

Slovenská dvojka v jej úvodnom vystúpení v Pekingu pokračovala v kvalitných výkonoch z Kanady, diktovala tempo jednotlivých výmen a Parmentierovú neustále tlačila do defenzívy. Aj začiatok druhého dejstva bol v réžii Cibulkovej, ktorá sa po rýchlom brejku ujala vedenia 3:0. Za stavu 5:3 podávala Slovenka na víťazstvo v zápase, no výhodu nevyužila a Parmentierovej sa podarilo vyrovnať na 5:5, záver setu však patril Cibulkovej. V prípade postupu cez Pironkovovú by sa v osemfinále mohla stretnúť s novou svetovou jednotkou Srbkou Jelenou Jankovičovou, ktorú v Montreale prvýkrát v kariére zdolala.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:1, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Cibulková v 2.kole po triumfe nad Parmentierovou