Cibulková: Urobím všetko, aby som bola v poriadku

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR/AP)
SITA|18. apr 2009 o 10:23

Nad štartom slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej vo fedcupovom stretnutí Francúzsko - SR budúci víkend v Limoges visí otáznik.

CHARLESTON.

"Nechcem dávať žiadne vyhlásenia a robiť rozhodnutia, kým to zranenie neposúdi môj lekár - doktor Lupták," povedala D. Cibulková pre agentúru SITA a dodala: "Hovoríme pol hodiny po mojom odstúpení a zatiaľ je to veľmi bolestivé, ale dúfam, že budem čoskoro fit. Urobím všetko pre to, aby som na Pohár federácie bola v poriadku."

Jednotka nominácie kapitána Mateja Liptáka nedohrala piatkové štvrťfinále dvojhry v americkom Charlestone proti Ruske Jelene Dementievovej. Vzdala sa za stavu 4:6, 0:1 pre zranenie slabín, keď predtým dosiahla priebežný obrat z 1:3 na 4:3 a v ôsmom geme viedla na príjme 30:0. Cibulková nastúpila s obviazanou hornou časťou ľavého stehna.

"Pár dní už som to cítila, dávala som sa ošetrovať a mala som zatejpovanú nohu. Za stavu 4:4 a 15:15 som v dlhej výmene urobila došmyk, pri ktorom som zacítila pichľavú bolesť. Potom som sa už bála naplno pohnúť, bolelo ma to. Teraz neviem, v akom je to stave. Musím najprv prísť domov a tam uvidím, ako na tom budem," skonštatovala Cibulková.

Súboj devätnástej hráčky svetového rebríčka WTA Tour s favorizovanou pekinskou olympijskou víťazkou Dementievovou bol reprízou osemfinále januárových melbournských grandslamových Australian Open, v ktorom Cibulková prehrala hladko 2:6, 2:6.

O piatku skonštatovala: "Ten dnešok ma veľmi štve. Myslím si totiž, že na Dementievovú som mala. Taktika od začiatku bola hrať jej to do bekhendu, meniť rytmus. Tréner Vladimír Pláteník mi to však musel už po treťom geme pripomenúť. Opýtal sa ma, či opäť na kurte nerozmýšľam nad tým, o čom sme sa pred zápasom bavili. Chcela som ju vystrieľať cez forhend, čo by sa asi nedalo."

Trojnásobná finalistka z hlavného profesionálneho okruhu Cibulková krátko po skreči netušila, kedy sa dostane domov: "Ešte neviem, pretože lety z Miami sú vybookované. Chcela by som odísť čo najrýchlejšie, najneskôr v sobotu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Cibulková: Urobím všetko, aby som bola v poriadku