Cibulková: Som na sto percent presvedčená, že v rebríčku môžem ísť ešte nahor

Dominika Cibulková bude v Katare nasadenou trojkou.
Dominika Cibulková bude v Katare nasadenou trojkou. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. feb 2017 o 13:16

Slovenskú tenistku najbližšie čaká turnaj v Dauhe. Aj na ňom si môže vybojovať posun na tretie miesto rebríčka.

DAUHA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neochvejne verí, že piata priečka vo svetovom rebríčku vo dvojhre nemusí zostať jej maximom.

"Som stopercentne presvedčená, že v renkingu môžem ísť ešte nahor. To je mentalita, ktorú potrebujem mať. Ak by som len chcela zostať tam, kde som, a mala by som obavu z poklesu, taký prístup by mi ani trochu nepomohol," povedala dvadsaťsedemročná Bratislavčanka na nedeľňajšej tlačovej besede v katarskej Dauhe, citoval ju web Tennis World.

"Na tom vnímaní, že sa dokážem vidieť vyššie, pracujem s mojím koučom a tímom. Som v novej situácii a usilujem sa vyrovnať sa s ňou správne," dodala Cibulková.

Úradujúca koncosezónna šampiónka WTA z októbrového Singapuru mohla predminulý týždeň v Petrohrade poskočiť na tretiu pozíciu, ale napokon z toho nebola ani štvrtá priečka, ktorú by si vybojovala prípadným úspechom v semifinále proti kazašskej reprezentantke Julii Putincevovej.

Šancu na tretie miesto má aj teraz v Dauhe, kde ako trojka podujatia začne až v osemfinálovom druhom kole proti úspešnejšej z duelu Rusky Anastasie Pavľučenkovovej a srbskej kvalifikantky s minulosťou líderky počítačového poradia Jeleny Jankovičovej.

Cibulková bude v tomto dejisku hrať piaty raz a premiérovo od sezóny 2014. Vrátane prehry v osemfinále edície 2011 ťahá sériu troch miestnych nezdarov.

Pri debute už v roku 2008 bola vo štvrťfinále.

"Toto štádium sezóny po vrcholnom turnaji v podobe Australian Open a pred Indian Wells a Miami bolo pre mňa vždy trochu zvláštne. Keď som v minulosti prichádzala do Dauhy, väčšinou to bolo po Fed Cupe a bola som veľmi, veľmi unavená. Teraz som konečne mohla mať dobrú prípravu," prezradila.

"Kvalitne som si v Katare zatrénovala, zvykla som si na povrch a loptičky, ma celé prostredie. Veľmi sa teším na môj vstup do turnaja, na kurte sa cítim dobre."

V dňoch 11. - 12. februára absentovala na antuke vo Forli proti domácim Taliankam v 1. kole II. svetovej skupiny PF 2017. Slovenky triumfovali 3:2.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Kazaške Julii Putincevovej vo štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Petrohrade.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Kazaške Julii Putincevovej vo štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Petrohrade. (Autor: TASR/AP)

Cibulková sa vrátila aj k finále Australian Open, v ktorom Američanka Serena Williamsová prekonala svoju staršiu sestru Venus: "Serena je legenda. Myslím si, že pre ňu to bolo skvelé. Vyhlásila, že má jediný cieľ - získať ten titul. Jej sebavedomie je niečím, k čomu všetky môžeme vzhliadať. Nuž a Venus... Nechcem nebodaj vyznieť neúctivo, ale je o dosť staršia odo mňa a stále schopná prebojovať sa do grandslamového finále. Dáva to nádej, fakt ju obdivujem."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Som na sto percent presvedčená, že v rebríčku môžem ísť ešte nahor