Cibulková si zahrá v dueli so Španielskom ako prvá

TASR|20. apr 2012 o 12:09

Španielska dvojka Lourdes Dominguezová Linová a slovenská jednotka Dominika Cibulková nastúpia v sobotu o 11.15 proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine tenisového Pohára federácie.

MARBELLA.

V druhom singli si na antuke v Marbelle zmerajú sily španielska jednotka Silvia Solerová Espinosová a slovenská dvojka Daniela Hantuchová. Rozhodol o tom piatkový žreb na nádvorí hotela Puente Romano v andalúzskom stredisku.

Nedeľňajší program otvorí o 11.00 súboj tímových jednotiek Cibulkovej a Solerovej Espinosovej, v poslednej dvojhre si skrížia rakety Dominguezová Linová s Hantuchovou. Do záverečnej štvorhry nominovala španielska kapitánka Arantxa Sanchezová Vicariová pár Nuria Llagosterová Vivesová, Arantxa Parrová Santonjová, slovenský kapitán Matej Lipták predbežne nahlásil pár Hantuchová, Cibulková.

Španielky nastúpia bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Anabel Medinovej Garriguesovej, Marie Jose Martinezovej Sanchezovej a Carly Suarezovej Navarrovej. Hlavným rozhodcom duelu bude Francúz Stephane Cretois, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Francúz Pascal Maria a Poľka Gabriela Zalogová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort.

Vo fedcupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Španielskom a Slovenskom. Na jeseň 2002 zvíťazili Slovenky vo finále Pohára federácie v Maspalomase 3:1 a získali cennú trofej. Hantuchová prispela k historickému úspechu dvomi bodmi, tretí pridala Janette Husárová po triumfe nad Sanchezovou Vicariovou.

Vlani Slovenky vypadli zo svetovej skupiny po nešťastnej domácej prehre 2:3 so Srbskom, teraz majú šancu vrátiť sa medzi elitnú osmičku. Miestenku v baráži si zabezpečili vďaka februárovému víťazstvu 3:2 nad Francúzskom v dueli 1. kola II. svetovej skupiny v Aegon aréne bratislavského NTC. Hlavnou strojkyňou triumfu nad výberom krajiny galského kohúta bola Hantuchová, ktorá vyhrala obe dvojhry. Tretí bod pridala slovenská jednotka Cibulková.

Španielsko - Slovensko

sobota 11.15: Lourdes Dominguezová Linová - Dominika Cibulková, Silvia Solerová Espinosová - Daniela Hantuchová

nedeľa 11.00: Solerová-Espinosová - Cibulková, Dominguezová-Linová - Hantuchová, Nuria Llagosterová Viviesová, Arantxa Parrová Santonjová - Hantuchová, Cibulková

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková si zahrá v dueli so Španielskom ako prvá