Cibulková prehrala v Stuttgarte už v 1. kole

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR)
TASR|25. apr 2012 o 18:38

Cibulková v zápase s Amanmuradovovou až šesťkrát stratila vlastné podanie.

STUTTGART. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte (dotácia 700.000 USD). Uzbečke Akgul Amanmuradovovej, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže ako lucky loser, podľahla nečakane po vyše dvojhodinovej trojsetovej bitke 2:6, 7:5 a 3:6.

Cibulková mala pôvodne nastúpiť proti krajanke Daniele Hantuchovej, jej kolegyňa z fedcupového tímu sa však z turnaja odhlásila pre zranenie ľavého chodidla.

Cibulková v zápase s Amanmuradovovou až šesťkrát stratila vlastné podanie. Vysoká Uzbečka zahrala 11 es, v druhom kole nastúpi proti ôsmej nasadenej Číňanke Na Li.

Cibulková mala pôvodne absolvovať derby proti Daniele Hantuchovej, ale krajanka sa v tento deň odhlásila pre zranenie ľavej nohy.

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka Cibulková, momentálne 16. vo svetovom rebríčku, si odnáša 1 bod do hodnotenia a šek na 5500 USD.

ico

Dvojhra - 1. kolo:

Akgul Amanmuradovová (Uzb.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:2, 5:7, 6:3 za 130 minút

Finalistka nedávneho podujatia v Barcelone Cibulková v prvom sete stratila svoje podanie v úvodnom aj siedmom geme. V druhej časti síce inkasovala okamžitý rebrejk na 5:4, ale na príjme v dvanástej hre zužitkovala druhý setbal.

Hneď na začiatku rozhodujúceho dejstva prehrala Slovenka svoj servis na nulu. Predviedla síce obrat na 2:1, ale v piatej hre si znova neudržala podanie.

V ôsmom geme mala jednu možnosť vyrovnať, Amanmuradovová však vtedy dala svoje jubilejné 10. eso. Neskôr 11. esom posunula skóre na 5:3. Navyše, v deviatom geme unikla na 40:0 a využila hneď prvý mečbal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Stuttgarte už v 1. kole