Cibulková prehrala v 2. kole dvojhry v Tokiu so Safinovou

TASR|17. sep 2008 o 14:05

Tokio 17. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole dvojhry na kvalitne obsadenom turnaji WTA v Tokiu (dotácia 1,340.

000 dolárov, Tier I.). Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka podľahla turnajovej štvorke Ruske Dinare Safinovej za 1:35 h v dvoch setoch 3:6 a 4:6. Cibulkovej sa nepodarilo odplatiť súperke prehru z finále podujatia v Montreale, keď doplatila na príliš veľký počet nevynútených chýb. Za postup do 2. kola zinkasuje slovenská reprezentantka prémiu 16.370 dolárov a do rebríčka WTA si pripíše 60 bodov.

V prvom sete Safinová na centrálnom dvorci dominovala, keď ťažila z kvalitného podania a účinných returnov. Na začiatku druhého dejstva sa Ruska po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Cibulková však nezložila zbrane, šnúrou troch hier otočila na 4:3 a pri podaní Safinovej viedla 30:0. Ruska však vyrovnala na 4:4, v deviatom geme prelomila Cibulkovej servis a zápas dotiahla do úspešného konca.'Slovensko tak v Tokiu prišlo aj o druhé želiezko v singli. Daniela Hantuchová sa so súťažou rozlúčila už v úvodnom kole po prehre s Taliankou Francescou Schiavoneovou.

dvojhra - 2. kolo:

Dinara Safinová (4-Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:3, 6:4

la

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v 2. kole dvojhry v Tokiu so Safinovou