Cibulková pozná prvú súperku v Indian Wells, čaká ju Ostapenková

(Autor: Twitter)
SITA|9. mar 2017 o 11:31

Slovenka mala v prvom kole voľný reb.

INDIAN WELLS. Lotyška Jelena Ostapenková sa stala súperkou slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej na piatkový zápas druhého kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells. Ešte len devätnásťročná 64. žena singlového renkingu zdolala v prvom kole Danku Koviničovú z Čiernej Hory za 145 minút 6:4, 2:6, 7:6 (3).

Hrám tu prvý raz a veľmi túžim počínať si dobre. Dúfam, že v nasledujúcom stretnutí sa mi bude dariť.


Jelena Ostapenková po zápase prvého kola

Ostapenková nepykala za premrhanie náskoku 6:4, 2:0.

V treťom sete otočila z 3:5 na 6:5 a servis. Nevyhla sa však tajbrejku, ktorý zvládla lepšie ako 22-ročná 74. hráčka hodnotenia.

Ostapenková nadviazala na týždeň mladý oveľa jasnejší triumf 6:2, 6:2 nad Koviničovou z prvého kola v mexickom Acapulcu.

V bilancii zo vzájomných duelov zavŕšila obrat na 2:1, predvlani v semifinále antukového podujatia ITF Slovak Open v Trnave prehrala 2:6, 6:2, 4:6.

Koviničová vtedy napokon získala titul.

Ostapenková sa pokúsi odplatiť dvadsaťsedemročnej Bratislavčanke Cibulkovej nasadenej ako piatej prehru dvakrát 3:6, ktorú inkasovala minulý rok v júni na tráve v anglickom Eastbourne. Slovenka teraz mala v prvom kole voľno.

"S Dankou som hrala minulý týždeň a uspela som. Myslím si, že dnes sme sa obe borili s nervozitou vzhľadom na prestíž tohto turnaja. Bol to naozaj náročný zápas. Ja tu hrám prvý raz a veľmi túžim počínať si dobre. Dúfam, že v nasledujúcom stretnutí sa mi bude dariť," povedala Ostapenková podľa webu WTA.

Lotyška kedysi bola dvojkou juniorského tzv. kombinovaného rebríčka ITF.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková pozná prvú súperku v Indian Wells, čaká ju Ostapenková