Cibulková postúpila v Stanforde do finále

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. júl 2013 o 08:01

Zverenka trénera Mateja Liptáka odplatila Rumunke vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru zo Stanfordu a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

STANFORD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do ôsmeho singlového finále na okruhu WTA. V úvodnom semifinále dvojhry na hardovom turnaji v kalifornskom Stanforde si ako nasadená trojka poradila s päťkou "pavúka" Rumunkou Soranou Cirsteovou za 82 minút hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:0.

V nedeľu o 23.00 SEČ bude Cibulková bojovať o tretí singlový titul proti najvyššie nasadenej Poľke Agnieszke Radwaňskej, ktorá v druhom semifinále zdolala domácu Američanku Jamie Hamptonovú 6:3, 6:2. Cibulková má zatiaľ so svetovou štvorkou negatívnu bilanciu 0:4, v januári vo finále turnaja v Sydney utrpela s rodáčkou z Krakova krutú prehru 0:6, 0:6.

Vlani slovenská jednotka nenašla premožiteľku v kalifornskom Carlsbade, kde ju na budúci týždeň čaká obhajoba titulu. Prvú cennú trofej získala v októbri 2011 na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve. V Stanforde má už istú prémiu 68.200 USD a 320 bodov do svetového rebríčka WTA.

Kanár v druhom sete

V úvode zápasu si Cibulková i Cirsteová vyhrávali svoje podania. Za stavu 3:3 využila Slovenka hneď prvý brejkbal, následne zvládla "maratónsky" gem pri svojom servise, v ktorom mala jej súperka viacero možností na rebrejk a prvý set získala vo svoj prospech.

V druhom dejstve Cibulková vďaka kvalitnej hre s minimom nevynútených chýb ovládla centrálny dvorec, trikrát prelomila súperkino podanie a Cirsteovej uštedrila "kanára!. Za stavu 5:0 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

Proti Radwanskej

Cibulková po triumfe nad Cirsteovou žiarila spokojnosťou. "Mám veľkú radosť nielen z postupu do finále, ale aj z predvedeného výkonu, hrala som výborne. Cirsteová je veľmi nepríjemná hráčka, ktorá kvalitne returnuje, podarilo sa mi však dodržať taktiku, na ktorej sme sa dohodli s trénerom Maťom Liptákom. Vedela som, že musím hrať aktívne a sama robiť fiftíny. Dôležitý bol začiatok zápasu a zlomový bol gem na 5:3, keď som dokázala odvrátiť sériu brejkbalov a podržala som si servis," povedala pre TASR Cibulková.

Meno finálovej súperky si pred sledovaním druhého semifinále pred televíznou obrazovkou tipovať netrúfala, konfrontácia s Agnieszkou Radwaňskou jej však nenaháňala hrôzu. Vo štvrťfinále vyradila jej mladšiu sestru Urszulu. "S Agnieszkou mám bilanciu 0:4, v Sydney som s ňou prehrala dvakrát 0:6, no na ten zápas som už dávno zabudla. Prehra z Austrálie ma nemáta, každý duel je iný," dodala Cibulková.

dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) -Sorana Cirsteová (5-Rum.) 6:4, 6:0,

Agnieszka Radwaňská (1-Poľ.) - Jamie Hamptonová (4-USA) 6:3, 6:2

Najväčšie úspechy Dominiky Cibulkovej:

Grandslamové turnaje:

Australian Open (Melbourne): osemfinále 2009

Roland Garros (Paríž): semifinále 2009

Wimbledon (Londýn): štvrťfinále 2011

US Open (New York): štvrťfinále 2010

Tituly (2):

Moskva (Rus.) 2011 Premier tvrdý povrch v hale Kaia Kanepiová (Est.) 3:6, 7:6 (1), 7:5

Carlsbad (USA) 2012 Premier tvrdý povrch Marion Bartoliová (Fr.) 6:1, 7:5

Finále (5):

Amelia Island (USA) 2008 Tier II zelená antuka Maria Šarapovová (Rus.) 6:7 (7), 3:6

Montreal (Kan.) 2008 Tier I tvrdý povrch Dinara Safinová (Rus.) 2:6, 1:6

Linz (Rak.) 2011 International tvrdý povrch v hale Petra Kvitová (ČR) 4:6, 1:6

Barcelona (Šp.) 2012 International antuka Sara Erraniová (Tal.) 2:6, 2:6

Sydney (Aus.) 2013 Premier tvrdý povrch Agnieszka Radwanská (Poľ.) 0:6, 0:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Stanforde do finále