Cibulková je v Pekingu už vo štvrťfinále

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: tasr/ap)
SITA|25. sep 2008 o 08:08

Tenisový turnaj WTA Tour China Open má vo štvrťfinále ženskej dvojhry dvojnásobné slovenské zastúpenie.

PEKING. Po Daniele Hantuchovej postúpila do štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour China Open v Pekingu (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch vonku) aj druhá slovenská zástupkyňa Dominika Cibulková.

Slovenka vyradila nasadenú osmičku

Pred umením 19-ročnej Slovenky sa musela skloniť ôsma nasadená Ruska Anna Čakvetadzeová, ktorú Cibulková zdolala hladko za 77 minút 6:3, 6:2. Za postup do štvrťfinále, svojho deviateho v kariére a šiesteho v tomto roku na hlavnom okruhu WTA, má už teraz istotu 70 renkingových bodov a šeku na 14 600 USD. Vlani sa Cibulková v čínskej metropole lúčila v 2. kole prehrou s Maďarkou Ágnes Szávayovou.

Práve Čakvetadzeová bola partnerkou Cibulkovej v pekinskej štvorhre, dlho sa však spolu v súťaži neohriali. V 1. kole uhrali proti španielsko-dánskemu páru Anabel Medinová-Garriguesová, Caroline Wozniacká iba päť gemov.

"Hrala som dobre, s pokojom a rozvahou. Súperka mala dobrý servis, ale pomerne rýchlo som ho prečítala a z toho vyplynulo aj toľko úspešných brejkov. Bolo tam síce niekoľko fiftínov, keď sa lámal zápas, ale zvládla som ich. Čakvetadzeovú som poznala z predchádzajúceho vzájomného súboja, ale aj zo štvorhry, ktorú sme spolu hrali práve tu v Pekingu," komentovala pre agentúru SITA Dominika Cibulková.

Najbližšou súperkou Kuznecovová

Súperkou slovenskej fedcupovej reprezentantky, aktuálne 20. hráčky singlového rebríčka WTA Tour, bude vo štvrťfinále ďalšia ruská tenistka, štvrtá nasadená Svetlana Kuznecovová. A Slovenka rozhodne nebude favoritkou. "Ak si udržím formu a budem hrať koncentrovane, mám šancu zdolať ju. Dvakrát som už proti nej hrala, dvakrát prehrala, čiže vlastne nemám čo stratiť," uviedla Cibulková.

Z Piešťan pochádzajúca zverenka trénera Vladimíra Pláteníka si udržala čistý štít proti 21-ročnej Čakvetadzeovej (12. vo svetovom renkingu WTA, ale pred rokom aj piata) a v bilancii vzájomných zápasov zvýšila na 2:0. Vo štvrtkovom súboji v dejisku nedávnych OH v Pekingu slovenská hráčka jednoznačne dominovala. V prvom sete súperku brejkla v treťom (*2:1) a potom aj v záverečnom deviatom geme (6:3). V druhom dejstve od stavu 3:2, keď Ruska ešte znižovala rebrejkom, jej už nepovolila ani jeden gem. Cibulková využila päť zo siedmich možností na brejk, zatiaľ čo jej súperka len jednu zo šiestich. Moskovčanka Čakvetadzeová dosiahla síce 5 es, ale negatívne ich "vykompenzovala" siedmimi dvojchybami.

Hantuchová sa v stredu počas súboja proti Thajčanke Tanasugarnovej sťažovala na veľký chlad, dokonca si musela navliecť tepláky a tričko s dlhými rukávmi. Ako vnímala pekinské podmienky vo štvrtok Cibulková?

"Včera tu bola naozaj dosť veľká zima, iba 12°C, dnes to už bolo lepšie. V 1. kole proti Mauresmovej dosť fúkalo, aj to sa už ako-tak zlepšilo. Tento turnaj sa nehrá v areáli, kde sa nedávno odohrala olympiáda. Ak to mám však porovnať, pred mesiacom a pol bolo v Pekingu teplo a vlhko a súčasné počasie je už úplne iné," vysvetlila Cibulková.

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Anna Čakvetadzeová (8-Rus.) 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková je v Pekingu už vo štvrťfinále