Cibulková chce znova atakovať top 10

Dominika Cibulková vyhrala v Stanforde svoj tretí turnaj WTA. Tento týždeň obhajuje titul v Carlsbade.
Dominika Cibulková vyhrala v Stanforde svoj tretí turnaj WTA. Tento týždeň obhajuje titul v Carlsbade. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|29. júl 2013 o 18:18

Slovenská tenistka odplatila v Stanforde Radwanskej krutú prehru zo Sydney.

STANFORD, BRATISLAVA. Dominike Cibulkovej Kalifornia sedí. Vlani v lete vyhrala turnaj v Carlsbade a v nedeľu sa radovala z triumfu v Stanforde. S premiérovým víťazstvom na Kremeľskom pohári v Moskve 2011 už má tri tituly na okruhu WTA Tour.

„Bol to veľmi ťažký zápas po fyzickej i mentálnej stránke. Každý fiftín som si musela tvrdo vydrieť," povedala Cibulková na stránke wtatennis.com po finále s Agnieszkou Radwanskou 3:6, 6:4, 6:4. „Nevzdávala som sa za žiadneho stavu a aj keď som premrhala nejaké šance, stále som zostávala pozitívne naladená."

Získala hneď prvý gem

Cibulková v zápase so svetovou štvorkou Radwanskou veľmi túžila odplatiť krutú prehru 0:6, 0:6 z finále v Sydney na začiatku tohto roka. Navyše v predchádzajúcich štyroch stretnutiach s touto poľskou tenistkou ani raz nevyhrala.

„Veľký rozdiel medzi zápasom v Sydney a v Stanforde bol v tom, že teraz som získala hneď prvý gem," porovnávala. „Pozrela som sa do hľadiska na trénera Mateja Liptáka a povedala som si: Poďme. Dnes to bude dobré."

Aktívne si chodila po body

Cibulková prehrala prvý set, ale po celý zápas sa držala svojej rýchlej, nátlakovej hry zo základnej čiary. Prízvukoval jej to aj tréner, keď si ho dala medzi setmi zavolať na dvorec. Stále hrala aktívne, chodila si po víťazné loptičky a tentoraz vydržala až do konca. Radwanskú rozbehala z jednej strany na druhú a presne zakončovala.

V druhom sete Cibulková brejkla favoritku za stavu 3:3, set už nepustila z rúk.

V treťom sete slovenská tenistka zabojovala a obrátila vývoj z nepriaznivého stavu 2:4 a 15:40. Získala štyri gemy za sebou. Premenila piaty mečbal, keď zahrala víťazný krížny bekhend.

V hľadisku to nevydržal jej otec Milan a vbehol do kurtu, aby vystískal dcéru.

„Pri prvom mečbale som trochu znervóznela," priznala 24-ročná Cibulková. „Forhend som zahrala do siete. Ale išla som si za svojím, lebo som vedela, že víťazstvo si musím vybojovať sama. Súperka mi nič nedaruje."

Cibulková na tvrdom povrchu v Stanforde zdolala obidve sestry z Krakova. Vo štvrťfinále si poradila s mladšou Ursulou Radwanskou 7:5, 6:3.

Cieľom zostáva top 10

Víťazka turnaja získala prémiu 125-tisíc dolárov a 470 bodov ju v rebríčku WTA posunulo z 25. na 21. miesto. Najvyššie bola v kariére na 12. mieste a znova by chcela atakovať top 10.

„Po Wimbledone som mala dobrú prípravu na tvrdom povrchu, som plná energie," vravela Cibulková. „Verím, že forma mi vydrží v ďalších týždňoch až na US Open."

Posledný grandslamový turnaj roka sa v New Yorku začne 26. augusta.

Krátko po finále sa so svojím tímom presunula zo Stanfordu do Carlsbadu, kde bude tento týždeň obhajovať vlaňajšie prvenstvo. V prvom kole ju čaká bývalá svetová jednotka Ana Ivanovičová zo Srbska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková chce znova atakovať top 10