Cibulková cez 4 mečbaly do 2. kola

SITA|16. sep 2008 o 11:08

TOKIO 16. septembra (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková zdolala v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Toray Pan Pacific Open v Tokiu (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch vonku) francúzsku držiteľku voľnej karty a bývalú svetovú jednotku Amélie Mauresmovú 0:6, 6:1, 7:6 (8), keď odvrátila 4 mečbaly. V úvodnom dejstve získala len 12 z 38 fiftínov.

Duel, v ktorom platilo, že každý chvíľku ťahal pílku, rozhodol až tajbrejk tretieho setu. V ňom napokon mala navrch mladšia aktérka a po 155 minútach sa radovala z postupu do osemfinálového 2. kola, kde sa stretne s ruskou štvorkou pavúka Dinarou Safinovou v možnej odvete za augustové montrealské finále. Cibulková, 21. v renkingu, má zatiaľ v konfrontácii s držiteľkou 24 titulov Mauresmovou (23.) stopercentnú bilanciu. Na jar na zelenej antuke v Amelia Islande na Floride zvíťazila v štvrťfinále 6:1, 7:6 (6).

"Chcela by som mať nazad ten posledný mečbal. Na druhej strane, súperka hrala naozaj dobre. Napriek tomu je vždy frustrujúce prehrať z mečbalov," povedala A. Mauresmová a na margo svojej motivácie uviedla: "Vlani som si kládla veľa otázok, ale tento rok nie, čo je trochu zvláštne. Minulý rok v lete som pochybovala o tom, či fyzicky ešte dokážem konkurovať tým najlepším, odpoveď som však našla na sklonku sezóny. Stále milujem tenis a cítim, že je čo dokazovať. Mám sa kam posúvať a vnímam to ako výzvu."

Slovenský tenis má v utorok v hre aj Danielu Hantuchovú, ktorá nastúpi v záverečnom zápase programu proti Talianke Francesce Schiavoneovej.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Amélie Mauresmová (Fr.) 0:6, 6:1, 7:6 (8) za 155 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková cez 4 mečbaly do 2. kola