Tarkovič skončí, myslí si bývalý útočník. Nástupcov však veľa nevidí

Štefan Tarkovič.
Štefan Tarkovič. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|11. okt 2021 o 15:00

Bude viesť Slovensko zahraničný tréner?

Sedem zápasov, sedem gólov. Slovenská futbalová reprezentácia má v kvalifikácii o postup na MS 2022 v Katare biedne štatistiky.

Neskórovala naposledy v Rusku (0:1), ani pred mesiacom v Bratislave proti Chorvátsku (0:1), ani v úplne prvom zápase na Cypre (0:0). Najlepším strelcom je stopér Milan Škriniar.

Priamo z Osijeku

píše redaktor Sportnet.sk Michal Šášky.

Prehrali Slováci boj o postup v šestnástkach súperov? Príde už teraz k zmenám v zostave? A pôjde o jeden z posledných zápasov trénera Štefana Tarkoviča? Odpovedá bývalý ligový útočník, dnes tréner rakúskeho Neusiedl am See a reportér TV Markíza Marián TOMČÁK.

Slovensko odohrá ďalší zápas s Chorvátskom, s výkopom v pondelok o 20.45 h v Osijeku.

Marián Tomčák, tréner rakúskeho SC Neusiedl am See 1919.
Marián Tomčák, tréner rakúskeho SC Neusiedl am See 1919. (Autor: archív MT)

Je už kvalifikácia MS 2022 pre Slovensko stratená?

Reálne áno. Iste, matematicky to ešte stále nejako vychádza, ale prakticky tá šanca už nie je žiadna.

Kedy sme o prišli o účasť na MS v Katare?

Rozhodli najmä zbabrané výsledky s tými slabšími, myslím remízy s Cyprom (0:0) a Maltou (2:2) hneď v úvode. To, že sme prehrali doma s Chorvátskom, nie je žiadne prekvapenie, je to súper na inej kvalitatívnej úrovni. Ale s bodmi, ktoré sme mohli a mali získať, by sme ešte teraz boli v hre o postup.

Kvalifikácia je príznačná v tom, že každý nevydarený výsledok je na konci cítiť. V lige máte počas tridsiatich zápasov šancu na reparát, ale v kvalifikácii taká možnosť nie je. 

Juraj Kucka hovoril pred zápasom proti Chorvátsku o dobrej nálade, tréner Štefan Tarkovič o motivácii a výzve. Cítia podľa vás, že je už kvalifikácia za nimi?

Cítia to. Je normálne, ak tréner a hráči vravia, že sú v reprezentácii maximálne motivovaní, čo je určite aj pravda. Ale hlavu neoklamete. Do zápasu reálne pôjdu s tým, že už šancu na postup nemajú a, naopak, Chorváti budú musieť zvíťaziť. Aj keď to otvorene nepovedia, nežijú v bubline. V podvedomí vedia, že ten vrchol, o ktorý bojovali, je už preč.

Odrazí sa to na zápase proti Chorvátsku?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tarkovič skončí, myslí si bývalý útočník. Nástupcov však veľa nevidí