Chorvát Ivkovič sa upísal Balatonfuredu, nie Prešovu

Sportnet|2. máj 2015 o 00:00

Novou tvárou hádzanárskeho majstra mal byť Ivan Ivkovič. Všetko je inak.

Slovenským mediálnym prostredím obletela v strede tohto týždňa informácia, na základe ktorej štvrtou novou tvárou desaťnásobného hádzanárskeho majstra Slovenska Tatrana Prešov vraj bude po Dávidovi Pogánym, Rusovi Alexejovi Peskovi a ukrajinskom brankárovi Igorovi Čuprynovi devätnásťročný ľavoruký chorvátsky mládežnícky reprezentant, 206 cm vysoký a 103 kilogramov vážiaci Ivan Ivkovič, odchovanec bývalej Croatie, teraz PPD Záhreb. Momentálne je zmluvne viazaný v českom HBC Karviná. Tá sa však nezakladá na pravde.

PREŠOV. Informáciu zverejnenú v denníku Šport vyvrátil majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

„Zisťujem, že 'zaručené' informácie sa šíria rýchlosťou svetla. Netajím však, záujem o mladého chorvátskeho hráča, ktorý v januári tohto roka prestúpil zo Záhrebu do Baníka Karviná sme síce mali, rozhodne ale nie na zaplátanie diery po D. Kristopansovi, ako bolo mylne uvedené. I. Ivkovič ešte zatiaľ nemá ešte výkonnosť na to, aby ju dokázal zaplátať. Na miesto po Kristopansovi sme angažovali skúseného ruského hádzanára A. Peskova. S mladým Ivkovičom, ktorý by mohol ešte hrať dorasteneckú ligu, sme v prípade jeho získania rátali skôr na 'obšitie' spomenutej záplaty. Uvažovali sme s ním do druhého spojkového radu."

"Počítali sme aj s tým, že by sme s ním mohli vytvoriť podobný projekt ako v prípade Dajnisa Kristopansa pred niekoľkými rokmi. Bol to úspešný projekt. Dajnis je dnes na hádzanárskom trhu mimoriadne žiadaným hráčom. Vychovali sme hráča, o ktorého sa trhajú renomované európske kluby. Tatran Prešov mu za podpis o ďalší rok núkal zhruba 300–tisíc eur. Odmietol ju, rovnako ako omnoho lukratívnejšie ponuky od Paríža SG, či Rhein Neckar Lowen, ktoré sa asi s tou od bieloruského Meškova Brest porovnať nedali. I. Ivkovič má zmluvu s HBC Karviná do 30. júna 2016. Pred nedávnom však tento český klub podpísal zmluvu s maďarským ligistom z Baltonfuredu, ktorý je vlastne farmou Veszprému. Do 15. mája 2015 má byť Maďarmi vyplatená čiastka za prestup od budúcej sezóny. Túto informáciu máme od prezidenta karvinského klubu Romana Farářa. Náš záujem o Ivkoviča teda bol. Avšak nielen náš a napokon to dopadlo takto. Takže to na margo 'zaručených' informácií.“

Čo ak Maďari napokon cúvnu, čiastku prípadne nevyplatia?

„Stať sa môže všeličo. Alternatívy prípadných ďalších rokovaní sa vylúčiť nedajú. Lenže, čo ak sú v hre aj ďalší záujemcovia o talentovaného Ivkoviča?“ odvetil otázkou M. Chmeliar.

V každom prípade ale platí, že chorvátskeho hádzanára z českého klubu Tatran Prešov nevykúpil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chorvát Ivkovič sa upísal Balatonfuredu, nie Prešovu