Chelsea získala práva na Delača a zachránila chorvátsky klub

TASR|19. sep 2009 o 10:58

Chorvátsky futbalový klub Inter Zaprešič sa vyhol bankrotu, keď akceptoval ponuku Chelsea Londýn na prestup brankára Mateja Delača.

ZÁHREB.

Zainteresované strany nezverejnili výšku prestupovej sumy. Chelsea získala trojročnú opciu na podpis zmluvy so 17-ročným brankárom, ktorý po skončení sezóny bude trénovať v Londýne.

"Táto dohoda nás zachránila pred bankrotom a vďaka nej budeme môcť vyplatiť mzdy hráčom, ktoré im klub dlhuje od júna," povedal riaditeľ Interu Branko Laljak. Inter je s ôsmimi bodmi na 12. priečke v 16-člennej tabuľke najvyššej chorvátskej súťaže.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v auguste potrestala Chelsea zákazom nákupu hráčov do januára 2011, pretože londýnsky klub sa snažil presvedčiť hráča, aby porušil zmluvu s iným klubom. Tréner Chelsea Carlo Ancelotti si nemyslí, že by opciou na Delača chcel jeho klub obísť zákaz.

"Nie, vôbec nie," skonštatoval Ancelotti. "Je to mladý brankár a je riešením pre našu budúcnosť, nie súčasnosť. Sledujeme mladých hráčov na všetkých kontinentoch a ak ich môžeme získať, urobíme to. Myslím si, že FIFA je s dohodou spokojná."

Nachádzate sa tu:
Domov