Chelsea zdolala aj Spartak a je bez straty bodu

TASR|19. okt 2010 o 20:18

Futbalisti Chelsea FC zvíťazili na štadióne v Lužnikách nad Spartakom Moskva 2:0 a s plným bodovým ziskom suverénne vedú v F-skupine Ligy majstrov.

MOSKVA.

Zverenci trénera Carla Ancelottiho dali v chladnej Moskve domácim lekciu z efektivity, pričom skóre otvoril pohotovou strelou Juri Žirkov a v závere prvého polčasu po rýchlom brejku sa zblízka presadil Nicolas Anelka.

F-skupina LM, 3. kolo:

Spartak Moskva - Chelsea FC 0:2 (0:2)

Góly: 23. Žirkov, 43. Anelka, ŽK: Suchý - Žirkov, rozhodoval Carlos V. Carballo (Šp.)

Spartak: Dikaň - Paršivľuk, Pareja, Suchý, Makejev - Šešukov, Ibson - McGeady, Ari (85. Ananidze), Kombarov - Welliton.

Chelsea: Čech - Paulo Ferreira, Ivanovič, Terry, A. Cole (87. Van Aanholt) - Essien, Obi Mikel, Žirkov - Kalou (74. McEachran), Anelka, Malouda (82. Kakuta).

Futbalisti úradujúceho anglického majstra rozdávali v chladnej Moskve lekciu z efektivity. Oba tímy začali opatrne a do ofenzívy sa rozhodne nehrnuli. Napriek tomu mohli domáci po štvrťhodine hry vyhrávať už o dva góly. V 10. minúte po rýchlom navezení k súperovej šestnástke sa dostal k lopte nekrytý Kombarov, ale jeho prudká strela z gólovej parkety mierila tesne nad brvno.

O štyri minúty neskôr poslal Kombarov strieľaný center na päťku, kde pohotovo z otočky k žrdi vystrelil Wellinton, ale brankár Čech bol na mieste. Z ničoho nič udrelo na druhej strane. Dlhú nakopnutú loptu odhlavičkoval stopér Pareja len rovno pred šestnástku, odkiaľ ju Žirkov krížnou strelou poslal bod brvno a dal svoj premiérový gól v LM - 0:1. Domáci stratili istotu, hostia ovládli stred pola.

V 43. minúte po rýchlom brejku Essien uvoľnil na hranici ofsajdu Anelku, ktorý sa ešte vo vápne pohral so zadákmi Spartaka a pohodlne zvýšil na 0:2. Krátko po zmene strán mohol zvýšiť náskok hostí opäť Anelka, ale v rozhodujúcom momente pred brankárom volil nahrávku namiesto strely. Domáci sa snažili po zmene strán o aktívnu hru, ale hráči Chelsea ich pustili len k streleckým pokusom spoza šestnástky.

V 64. minúte po signáli z rohového kopu sa k zakončeniu dostal Ibson, ale jeho delovku pozorný Čech vyboxoval. Na opačnej strane v 73. minúte zblízka dorážal Essien, ale lopta od ghanského stredopoliara tesne minula žrď. Hostia pohodlne kontrolovali priebeh strenutia až do záverečného hvizdu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea zdolala aj Spartak a je bez straty bodu