Chelsea sa odvolá proti dištancom Drogbu a Bosingwu

TASR|20. jún 2009 o 11:07

Anglický futbalový klub Chelsea Londýn podá odvolanie proti rozhodnutiu Európskej futbalovej únie ohľadne dištancu pre Didiera Drogbu a Joseho Bosingwu.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Chelsea Londýn podá odvolanie proti rozhodnutiu Európskej futbalovej únie (UEFA) ohľadne dištancu pre útočníka Didiera Drogbu a obrancu Joseho Bosingwu.

Dvojica futbalistov "The Blues" neuniesla výsledok odvetného stretnutia semifinále Ligy majstrov proti FC Barcelona (1:1), ktorý znamenal postup španielskeho tímu a neskoršieho víťaza do finále. Hráči po zápase tvrdili, že im rozhodca Tom Henning Övrebo ukradol tri jedenástky.

Drogba svoj hnev vyjadril vulgárnym spôsobom priamo do televíznych kamier a Bosingwa v pozápasovom rozhovore vyhlásil, že nórsky arbiter bol podplatený a nazval ho zlodejom. "V ten večer sme mali kopať tri či štyri čisté jedenástky. Na to ako fanúšik a hráč nikdy nezabudnete. Bolo to obrovské sklamanie. To by mali ľudia vo vedení UEFA zobrať do úvahy rovnako ako skutočnosť, že Didier sa po zápase rozhodcovi ospravedlnil," uviedol v piatok kapitán John Terry.

UEFA potrestala útočníka z Pobrežia Slonoviny štvorzápasovým dištancom v pohárových zápasoch a ďalším dvojzápasovým s podmienkou na dva roky. Bosingwa si nezahrá v troch stretnutiach a podobne ako Drogba dostal podmienku v trvaní dvoch rokov, v jeho prípade iba na jeden zápas.

"Podľa mňa si Didier uvedomil fakt, že zápas sledovali aj deti a trest si zaslúžil. Ale až taký prísny? Nemyslím si. Možno dvojzápasový. Bosingwa zase povedal iba to, čo si mysleli všetci hráči a fanúšikovia. Našťastie, nikto ďalší to nepovedal nahlas," dodal Terry.

Londýnskemu klubu sa okrem dištancu hráčov nepozdáva ani udelenie pokuty vo výške 100.000 eur za nešportové správanie hráčov a fanúšikov a aj v tomto prípade sa mieni odvolať.

Nachádzate sa tu:
Domov