Chelsea obvinila Malajzijčanov z antisemitizmu voči Benayounovi

(Autor: TASR)
TASR|28. júl 2011 o 18:14

Anglický futbalový klub Chelsea Londýn poslal sťažnosť Malajzijskej futbalovej federácii za protižidovské verbálne útoky na adresu izraelského stredopoliara Yossiho Benayouna.

Takéto správanie je úplne neprijateľné a vo futbale nemá žiadne miesto," uviedla oficiálna stránka londýnskeho klubu.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Chelsea Londýn poslal oficiálnu sťažnosť Malajzijskej futbalovej federácii za protižidovské verbálne útoky, ktorých sa na adresu izraelského stredopoliara Yossiho Benayouna dopustili fanúšikovia minulý týždeň v Malajzii domáci fanúšikovia.

V prípravnom stretnutí s domácou jedenástkou sa Benayoun, ktorý sa stal pravdepodobne prvým Izraelčanom účinkujúcim na trávniku v prevažne moslimskej krajine, stal obeťou pískania a antisemitských narážok zo strany publika.

"Hoci väčšina fanúšikov sa správala normálne, skupina divákov urážala Yossiho. Takéto správanie je úplne neprijateľné a vo futbale nemá žiadne miesto," uviedla oficiálna stránka londýnskeho klubu.

Pomerne oneskorené vydanie sťažnosti účastník Premiership zdôvodnil slovami: "Pôvodne nebol známy charakter urážok voči Yossimu, keďže podobných prejavov sa dočkalo viacero hráčov z oboch tímov a dokonca dlhšie a hlasnejšie. Po tom, čo sme celú otázku poriadne zvážili, dospeli sme k presvedčeniu, že formálna sťažnosť je nevyhnutná." Chelsea pritom vlastní ruský boháč Roman Abramovič, ktorý sa tiež hlási k židovstvu.

Chelsea sa po predstavení v Malajzii presunula do Hongkongu, kde sa na turnaji Barclays Asia Trophy po triumfe nad národným šampiónom Kitchee 4:0 dostala do sobotňajšieho finále proti Aston Villa, ktorá si poradila s Blackburnom Rovers 1:0.

Nachádzate sa tu:
Domov