Chcú zachrániť štvrtú ligu

Sportnet|11. máj 2009 o 00:00

Jedným zo štvorice zástupcov Spiša v štvrtoligovej spoločnosti Juh sú Žakarovce. Dlhodobo sa pohybujú na chvoste tabuľky, ale z ich pohľadu ešte nie je nič stratené.

ŽAKAROVCE.

Tri body k záchrane

Pre Žakarovčanov bol nesmierne dôležitý sobotňajší domáci duel so Štítnikom. Len víťazstvo mohlo oživiť šancu na udržanie sa.

"Proti Štítniku sme sa znova pomaly rozbiehali. Navyše, za stavu 0:1 sme zahodili pokutový kop. Do polčasu sme sa snažili vyrovnať a druhú penaltu sme už využili. Žakarovce majú v jarnej časti oveľa lepšie druhé polčasy, to sa potvrdilo aj teraz. Viac sa hralo na polovici hostí a postupne sme sa presadili aj strelecky," zhodnotil sobotňajší duel šéf žakarovského klubu Štefan Bodnár a dodal:

"Je to pre nás dôležité víťazstvo. O štvrtoligovú príslušnosť ešte chceme veľmi zabojovať."

Nový klub

Úsilie o zachovanie štvrtoligovej príslušnosti Žakaroviec pozorne sledujú v Gelnici. Po skončení sezóny sa tieto dva kluby spájajú a metropola Hnileckej doliny chce hrať čo najvyššiu súťaž.

"Na fúzii sa pracuje. Z troch subjektov - mesto Gelnica - klub Slovan Gelnica - TJ FK Baník Mária Huta Žakarovce vznikne MFK Gelnica. Momentálne sú všetky podklady na ministerstve vnútra a čaká sa na zaregistrovanie klubu," opísal momentálnu situáciu Štefan Bodnár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chcú zachrániť štvrtú ligu