Chára postúpil s Bostonom do druhého kola

Zdeno Chára oslavuje so spoluhráčmi gól Nathana Hortona, ktorý posunul Boston do druhého kola play off NHL.
Zdeno Chára oslavuje so spoluhráčmi gól Nathana Hortona, ktorý posunul Boston do druhého kola play off NHL. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|28. apr 2011 o 04:29

Poslednými postupujúcimi tímami do druhého kola play off NHL sa stali Boston a Tampa Bay, ktorí vyradili Montreal, respektíve Pittsburgh.

PLAY OFF, 2. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - Tampa Bay
  • Philadelphia (Meszároš) - Boston (Chára)


Západná konferencia

  • Vancouver - Nashville
  • San Jose - Detroit (Tatar)
kompletný rozpis a výsledky

BRATISLAVA. Veľmi dramatický siedmy zápas odohrali hráči Bostonu a Montrealu. Len necelých dvadsaťštyri hodín po šiestom dueli, v ktorom vyrovnali Canadiens sériu na 3:3, sa rozhodovalo o postupujúcom na ľade Bruins.

Domáci vstúpili do zápasu výborne. Po góloch Boychuka a Recchiho viedli 2:0, ale Habs sa nevzdali. Zlepšili svoj prejav a strelami Webera a Plekanca vyrovnali na 2:2.

Boston hnaný zaplnenou TD Garden viedol aj do tretice v riadnom hracom čase, keď sa trafil Kelly. Domáci fanúšikovia sa už videli v druhom kole, ale dve minúty pred koncom tretej tretiny ich schladil mladý obranca Subban.

Boston však napokon postúpil do druhého kola. O jeho výhre rozhodol v šiestej minúte predĺženia Horton.

Zdeno Chára patril v zápase opäť k najvyťaženejším hráčom, odohral vyše 28 minút a pripísal si tri strely. Slovenský obranca môže oslavovať aj to, že prvýkrát v kariére sa mu podarilo s jeho klubom vyhrať siedmy zápas série play off.

Dokonalý obrat sa podaril v sérii s Pittsburghom hráčom Tampy Bay. Tí prehrávali po prvých štyroch zápasoch 1:3 na zápasy, ale nepriaznivý stav dokázali otočiť.

Rozhodujúci siedmy duel vyhrali na ľade Penguins 1:0, keď sa ich hrdinami stali fínsky krídelník Sen Bergenheim a brankár Dwayne Roloson. Prvý menovaný strelil v 26. minúte víťazný gól hostí a druhý zas pochytal 36 striel hokejistov Penguins. Celkovo bol 41-ročný kanadský gólman hrdinom série a najmä vďaka nemu dokázali hráči floridského klubu sériu otočiť.

Sumáre:

Boston - Montreal 4:3pp (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0), konečný stav série 4:3

Góly: 4. Boychuk (Marchand, P. Bergeron), 6. Recchi (Ference), 50. Kelly (Ference, Peverley), 66. Horton (Lucic, McQuaid) - 10. Y. Weber (Hamrlík, Cammalleri), 26. Plekanec, 59. Subban (Plekanec, Gionta)

Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 34:37, brankári: Thomas - Price. Diváci: 17 565.

Pittsburgh - Tampa Bay 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) - konečný stav série 3:4

Góly: 26. Bergenheim (Moore, Downie)

Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:23, brankári: M. Fleury - Roloson. Diváci: 18 507.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára postúpil s Bostonom do druhého kola