Challenger v Trnave vyhral Cervantes-Huegun

Pavol Červenák na celkové víťazstvo nedosiahol.
Pavol Červenák na celkové víťazstvo nedosiahol. (Autor: SITA)
TASR|25. sep 2011 o 13:18

Slovenský tenista Pavol Červenák napokon domáci turnaj nevyhral. Vo vyrovnanom zápase prehral tesne oba sety.

TRNAVA. Španielsky tenista Inigo Cervantes-Huegun sa stal víťazom dvojhry na 6. ročníku antukového turnaja Challenger Trophy v Trnave (dotácia 64.000 eur).

Vo finále si v pozícii kvalifikanta poradil so slovenským daviscupovým reprezentantom Pavlom Červenákom za 1:50 h v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (3).

Cervantes si z Trnavy odnáša prémiu 9200 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Červenák, ktorý nevyužil šancu na zisk prvého titulu na ATP Challenger Tour, si prevzal šek na 5400 eur. Do rebríčka mu pribudne 55 bodov.

ico

Inigo Cervantes-Huegun (Šp.) - Pavol ČERVENÁK (SR) 6:4, 7:6 (3)

Červenák mal na začiatku finálového duelu dvakrát brejk k dobru. Cervantes-Huegun však vždy zakontroval, v šiestom geme tretíkrát za sebou prelomil podanie Červenáka a ujal sa vedenia 4:2. Slovenský tenista síce vyrovnal na 4:4, no koncovka patrila Cervantesovi, ktorý v desiatom geme po úspešnom lobe premenil hneď prvý setbal.

Španiel bol pri dlhých výmenách od základnej čiary trpezlivejší a robil oveľa menej nevynútených chýb ako Červenák, ktorému nevychádzalo prvé podanie. V druhom dejstve si Cervantes po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:1.

Červenák však už za takmer baznádejného stavu zabojoval, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, keď v dvanástom geme dokázal odvrátiť mečbal. V skrátenej hre však dominoval Cervantes, ktorý za stavu 6:3 premenil pri podaní Červenáka v poradí tretí mečbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Challenger v Trnave vyhral Cervantes-Huegun