Bývalý šampión F1 sa vracia, bude súťažiť vo Formule E

(Autor: Twitter)
SITA|14. aug 2015 o 14:46

V roku 1996 vyhral 500 míľ Indianapolis, o rok neskôr získal aj titul vo formule 1. Dnes štyridsaťštyriročný Kanaďan Jacques Villeneuve absolvuje celý súťažný ročník po viac ako desiatich rokoch.

DONNINGTON. Do profesionálneho motoristického diania sa vracia známe meno - Jacques Villeneuve. Štyridsaťštyriročný Kanaďan bude v sezóne 2015/2016 jazdiť v seriáli elektrickej formuly E.

Víťaz slávnych pretekov 500 míľ Indianapolis z roku 1996 bude jazdiť v monoposte Venturi VM200-FE-01. Jeho tímovým kolegom bude tridsaťdeväťročný Francúz Stéphane Sarrazin.

Prvé preteky absolvuje 17. októbra v Pekingu.

Zostrih najlepších momentov kariéry Jacquesa Villeneuva.

Zostrih zo sezóny 1997, v ktorej sa stal Villeneuve majstrom sveta.

Majster sveta formuly 1 1997 absolvuje celý súťažný ročník po viac ako desiatich rokoch. Naposledy v roku 2006 odjazdil za Sauber dvanásť veľkých cien.

Odvtedy sa zúčastnil na sériách ako 24 hodín Le Mans či NASCAR, ale nikdy nešlo o dlhodobejší angažmán.

"Mojím cieľom je byť konkurenciou pre ostatných, nie som tu na dovolenke. Niektorí chlapci sa zžili rýchlo s novou technológiou. Uvidíme, ako na tom budeme v Pekingu," cituje Villeneuva stránka fiaformulae.com.

Elektrická formulová séria pozostáva v tomto ročníku z jedenástich veľkých cien, prihlásených je desať tímov. V šampionáte sa predstaví niekoľko známejších mien z prostredia F1.

Súťažiť budú napríklad Nick Heidfeld, Jarno Trulli či Nelson Piquet ml.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Bývalý šampión F1 sa vracia, bude súťažiť vo Formule E