Býci na Interi neuspeli, súper ich zasypal trojkami

Doma chcú podať úplne iný výkon ako u súpera.
Doma chcú podať úplne iný výkon ako u súpera. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|8. apr 2018 o 19:00

Sedmák: Bude to ešte dlhá séria.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice prehrali úvodný duel semifinále play-off Eurovia SBL ligy s Interom Bratislava 62:87.

Býkom v hlavnom meste nevyšla prvá a záverečná štvrtina, ktoré vyzneli jednoznačne v prospech domácich.

Interu sa navyše darila streľba z diaľky, keď jeho hráči premenili až 15 pokusov za tri body.

Prvú štvrtinu prehrali košickí basketbalisti 9:26, čím sa domáci dostali na koňa a výrazný náskok si udržali až do polčasu.

„Trochu horšie sme začali zápas, pričom sme robili veľmi veľa chýb a strácali viacero lôpt. Potom sme sa zlepšili v druhej a tretej desaťminútovke, ale stále, keď sme sa bodovo dotiahli, dali trojku a opäť boli vpredu. Bol to zápas, v ktorom sme neustále doháňali súpera, ale nepodarilo sa nám to. Netreba z toho robiť žiadnu vedu, musíme sa dobre pripraviť na ďalší zápas, ktorý hráme doma a verím, že v ňom uspejeme,“ povedal pivot KB Peter Sedmák.

Stopercentný „trojkár“ Mrviš

Veľký rozdiel medzi oboma celkami bol v streľbe za tri body. Zatiaľ čo Inter premenil 15 trojok, Košičanom sa podarilo trafiť spoza trojkového oblúka len štyrikrát.

„Bola to určite kľúčová štatistika. Niektoré trojky mali otvorené a iné sme dobre bránili, ale aj napriek tomu ich premieňali. Najmä Tomáš Mrviš bol v tomto smere bezchybný, keď premenil päť z piatich trojkových striel. Aj ostatným chlapcom z Interu sa trojky darili, takže sa dá povedať, že to bola ich silná zbraň. My sme im zápas darovali našimi stratami, keďže všetko trestali z rýchlych protiútokov,“ uviedol Sedmák.

V košickom drese dali dvojciferný počet bodov len Svetozar Stamenkovič a Peter Sedmák, spomedzi domácich sa to podarilo až štyrom hráčom.

„Nemali jedného 30-bodového strelca, každému sa darilo a hrali kolektívne. Pre nás to bolo o to náročnejšie v obrane, že sme sa museli zamerať na každého, kto bol na palubovke,“ skonštatoval košický pivot.

Bojovať jeden za druhého

Vzhľadom na kvalitu oboch tímov sa dá očakávať, že séria sa ešte poriadne natiahne.

„Myslím si, že to bude dlhá a vyrovnaná séria. Predpokladám, že ostatné zápasy sa neskončia tak výrazným výsledkom ako sa skončil prvý. Verím, že odohráme s Interom lepšiu partiu a že sa nám podarí postúpiť. Netreba myslieť na to, čo bude o tri alebo štyri zápasy, ale ísť krok po kroku. Máme na to, aby sme vyhrávali.“

Košičania si ešte musia počkať na presný termín domácej odvety, ktorá by sa mala odohrať v utorok alebo v stredu.

„Musíme si dať predovšetkým dokopy hlavy a tiež bude dôležité, aby sme hrali agresívne a tvrdo. Jedine ak budeme bojovať jeden za druhého, môžeme vyhrať,“ povedal Sedmák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Býci na Interi neuspeli, súper ich zasypal trojkami