Bundesliga sa začína aj s troma Slovákmi, Guardiola má pretlak záložníkov

Najsledovanejším mužom sezóny v Nemecku bude španielsky tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola, na snímke 26. júna 2013 v Mníchove absolvoval svoj prvý tréning s mužstvom.
Najsledovanejším mužom sezóny v Nemecku bude španielsky tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola, na snímke 26. júna 2013 v Mníchove absolvoval svoj prvý tréning s mužstvom. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. aug 2013 o 07:28

Mak: Chcem pravidelne hrávať a pomôcť Norimbergu k víťazstvám.

BERLÍN. Piatkovým stretnutím úvodného kola sa začne nová sezóna najvyššej nemeckej futbalovej súťaže 2013/2014, jej 51. ročník.

Obhajca titulu Bayern Mníchov privíta Borussiu Mönchengladbach od 20.30 h. Na lavičke majstra skončil Jupp Heynckes, ktorého nahradil Pep Guardiola.

"Nie je jednoduché stále vyhrávať. Ľudia teraz čakajú, že budeme každého zdolávať 6:0 či 7:0. To jednoducho nie je možné," povedal španielsky tréner.

Počas letnej prestávky prišli do kádra stredopoliari Thiago Alcantara a Mario Götze, Guardiola má momentálne v tíme pretlak reprezentačných záložníkov, je ich presne desať.

Bayern v prvom prípravnom zápase pred novou sezónou zdolal FC Barcelona 2:0. V úvodnom súťažnom dueli však v bitke o nemecký Superpohár nestačil na Dortmund 2:4.

Dortmund začne v Augsburgu bez Mchitarjana

Najväčší rival Borussia Dortmund začne novú sezónu v sobotu na ihrisku Augsburgu.

Do tímu trénera Jürgena Kloppa prišiel Henrich Mchitarjan ako náhrada za Götzeho, no ten si nedávno zranil členok a nestihne začiatok ročníka.

Ďalšími posilami sú zakončovateľ z francúzskeho AS Saint-Étienne Pierre-Emerick Aubameyang a talentovaný obranca z konkurenčného Schalke 04 Sokratis Papastathopulos.

Dortmund po triumfe v Superpohári postúpil ďalej aj v DFB-Pokali.

Leverkusen stratil Schürrleho, ale má náhradu

Tretí tím sezóny 2012/2013 Bayer Leverkusen prišiel o elitného strelca Andrého Schürrleho.

Získal za neho kórejského zakončovateľa Son Heung-mina z Hamburgu a tiež austrálskeho krídelníka Robbieho Kruseho či bývalého nemeckého reprezentanta Roberta Hilberta.

Traja Slováci: Mak, Pekarík a Guédé

Predstaví sa aj trojica slovenských futbalistov - Róbert Mak, Peter Pekarík a Karim Guédé.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar Mak mal v minulej sezóne v Norimbergu konflikt s trénerom, ktorý ho preradil do rezervného tímu. Do áčka sa síce vrátil, ale nedostával veľa príležitostí, až na konci.

"Moje ciele sú veľmi vysoké. Chcem pravidelne hrávať, pomáhať mužstvu strieľať góly, aby sa udržalo v najvyššej súťaži. Rád by som sa stal stabilným hráčom základnej zostavy, pracujem každý deň na tréningu, zatiaľ sa to darí," povedal Mak.

"S trénerom sme sa po minulej sezóne zhodli na tom, že budem hrávať zo stredu, tam mi to viac vyhovuje a dokážem na tomto poste najlepšie využiť svoje kvality,“ uviedol.

V nedeľňajšom stretnutí Nemeckého pohára ale Norimberg nestačil na druholigový Sandhausen. Mak hral do 88. minúty.

Obranca Peter Pekarík opäť ochutná najvyššiu nemeckú súťaž, s Herthou Berlín v minulom ročníku suverénne triumfoval v II. bundeslige.

Dvadsaťšesťročný pravý bek v sezóne 2012/2013 pravidelne hrával a mal by byť stabilným členom základnej zostavy Berlínčanov.

Karimovi Guédém s Freiburgom tesne ušla účasť v Lige majstrov, naturalizovaný Slovák nastúpil v lige 21-krát, z toho bol v deviatich prípadoch striedajúcim hráčom a dal jeden gól.

Program úvodného kola I. bundesligy 2013/2014:

Piatok 9. augusta: Bayern Mníchov - Borussia Mönchengladbach (20.30 h)

Sobota 10. augusta: TSG 1899 Hoffenheim - 1. FC Norimberg, Bayer Leverkusen - SC Freiburg, Hannover 96 - VfL Wolfsburg, FC Augsburg - Borussia Dortmund, Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt (všetky 15.30), Eintracht Braunschweig - Werder Brémy (18.30)

Nedeľa 11. augusta: 1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart (15.30), Schalke 04 - Hamburger SV (17.30)

Kompletný program si môžete pozrieť TU

Tabuľka uplynulej sezóny:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bundesliga sa začína aj s troma Slovákmi, Guardiola má pretlak záložníkov