Budaj a Marián Hossa medzi hviezdami týždňa

Peter Budaj sa dostáva do formy.
Peter Budaj sa dostáva do formy. (Autor: Reuters)
SITA|27. okt 2008 o 19:36

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj z Colorada Avalanche a útočník Detroitu Red Wings Marián Hossa sa dostali medzi hviezdy týždňa.

NEW YORK. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj z Colorada Avalanche a útočník Detroitu Red Wings Marián Hossa si svojimi výkonmi počas sledovaného obdobia v zámorskej NHL vyslúžili vyhlásenie za druhú a tretiu hviezdu minulého týždňa tejto súťaže. Jednotkou sa stal krídelník Calgary Flames Jarome Iginla.

Marián Hossa predvádzal v uplynulom týždni presne také výkony kvôli ktorým ho vedenie Detroitu Red Wings angažovalo. V troch zápasoch si pripísal šesť bodov. Svoje umenie predviedol najmä v zápasoch proti Atlante a Chicagu. V stretnutí so svojim bývalým tímom dvakrát skóroval a raz prihrával, hlavne jeho prvý gól do siete Thrashers bol famózny. S Jastrabmi si zas pripísal gól, asistenciu a premenený rozhodujúci samostatný nájazd.

Do formy sa dostáva po rozpačitom začiatku aj brankárska jednotka Colorada Avalanche Peter Budaj. Slovenský gólman vychytal tri výhry s priemerom 1.60 inkasovaného gólu na zápas s 94.10 % úspešnosťou zákrokov. Zlepšené výkony ukázal Budaj hlavne v posledných dvoch zápasoch, keď chytil hráčom Edmontonu Oilers 25 a hráčom Buffala Sabres 29 striel.

Krásny gól Mariána Hossu v zápase proti Atlante Thrashers

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj a Marián Hossa medzi hviezdami týždňa