Brankár Vodilka skóroval priamo z výkopu

René Vodilka. Skóroval priamo z brankárskeho výkopu.
René Vodilka. Skóroval priamo z brankárskeho výkopu. (Autor: archív)
Sportnet|8. okt 2015 o 00:00

Ku gólovej radosti pridal aj prvú vychytanú nulu v sezóne.



MEDZILABORCE. Štvrtoligista z Medzilaboriec doma porazil v ostatnom kole Spišské Podhradie 3:0, čo nie je až taká výnimočná správa.

Zaujme však, že konečnú podobu výsledku stanovil brankár René Vodilka. Nebolo to z pokutového kopu, ako sa z času na čas stane, ale priamo z brankárovho výkopu.

A to už je futbalová rarita.

Dvojnásobná radosť

Prebiehala 80. minúta stretnutia. Brankár Vodilka realizoval výkop takmer z hranice svojej šestnástky, lopta vysokým oblúkom padla za obranu Spišiakov.

Z čiary pokutového územia súpera sa od zeme odrazila, a aj keď z päťky cúvajúci brankár Ďurica sa jednou rukou po lopte naťahoval, tá presne pri spojnici prepadla za jeho chrbát do siete.

„Mojím zámerom bolo prekopnúť obranu súpera, mali sme podporu vetra, takže som takto hľadal našich útočníkov. V prvom momente som si myslel, že lopta padla na bránkovú sieť zhora, až radosť spoluhráčov, ktorí začali ku mne bežať mi dala najavo, že je to gól. Čo k tomu dodať, veľké šťastie,“ pousmial sa René Vodilka, ktorý si takto netradične otvoril v sezóne strelecký účet.

Naposledy ešte za žiačikov premenil pokutový kop. Okrem gólu sa však 21-ročný gólman tešil po stretnutí ešte z niečoho.

„Konečne som si udržal v zápase čisté konto. Zatiaľ sa mi v sezóne nie veľmi darí, no snažím sa. Už to aj vyšlo,“ dodal.

Mohol aj asistovať

Gólový brankársky počin isto všetkých na trávniku či mimo neho prekvapil, tréner spartakovcov však akoby práve niečo také tušil.

„Možno to vyznie zvláštne, ale niečo také ma od Reného až tak neprekvapilo, poznám jeho nákopy. V zápase ešte pred týmto gólom takto vyslal loptu z vlastnej päťky až za posledného obrancu súpera, a ak by sa Lukáš Grib lepšie orientoval, či predpokladal, že lopta môže zaletieť až tak ďaleko, mohol mať René Vodilka okrem gólu na konte aj gólovú asistenciu,“ poznamenal Víťazoslav Lukačik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brankár Vodilka skóroval priamo z výkopu