Brankár Turek ukončil kariéru

SITA|5. aug 2000 o 14:47

Skúsený hokejový brankár Roman Turek, ktorý naposledy obliekal dres extraligového mužstva HC Mountfield České Budějovice, sa rozhodol ukončiť kariéru.

ČESKÉ BUDĚJOVICE.

Informáciu vo štvrtok priniesla oficiálna klubová stránka juhočeského hokejového klubu (www.hokejcb.cz). Hokejový brankár Roman Turek, ktorý v máji oslávil 40. narodeniny, svoje rozhodnutie oznámil vo štvrtok predpoludním funkcionárom HC Mountfield a vzápätí aj svojim spoluhráčom.

Rodák zo Strakoníc, ktorý okrem Českých Budějovíc a Norimbergu, pôsobil aj v troch kluboch kanadsko-americkej NHL (Dallas Stars, St. Louis Blues, Calgary Flames) však v Mountfielde úplne nekončí. Víťaz Stanleyho pohára v drese Dallas Stars z roku 1999 bude naďalej pôsobiť vo funkcii viceprezidenta občianskeho združenia mládežníckej organizácie. "Romana úplne chápem. Odchod z vlastnej vôle je ten najťažší krok. V hokejovej kariére je to najzložitejšie rozhodnutie,“ povedal športový manažér juhočeského klubu Josef Zajíc na margo odchodu majstra sveta z MS 1996 vo Viedni z českých hokejových klzísk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov