Brankár Lašák sa pripravuje v Pardubiciach

Ján Lašák v drese Pardubíc.
Ján Lašák v drese Pardubíc. (Autor: FOTO MF DNES – MICHAL ŠULA)
Vojtech Jurkovič|30. nov 2012 o 17:14

V Pardubiciach v piatok trénovali dvaja Lašákovci. Predpoludním 33-ročný brankár Ján so seniorským áčkom, potom jeho 10-ročný syn Ján.

Útočník ktorý sa stále hrdí umeleckým menom Žigo podľa svojho veľkého vzoru Pálffyho.

BRATISLAVA, PARDUBICE. Majster sveta z Göteborgu 2002 Ján Lašák bol po piatkovom tréningu s tímom Pardubíc v pohode. „Cítim sa okej. Zdravotne som v poriadku, korčuľujem s chuťou.“

Desať dní po odchode z tímu KHL Amur Chabarovsk je Lašák opatrný vo vyhláseniach, kde by mal pokračovať.

„Do pondelka dostanem odpoveď jedného klubu. Ak neskončím v ňom, budem zvažovať ďalšie možnosti. V KHL alebo inde v zahraničí.“

So zvolenským rodákom ukončili spoluprácu v Chabarovsku pred desiatimi dňami. V polovici októbra sa v zápase v Petrohrade zrazil s útočníkom domácich a zranil si slabiny.

„Tušil som, že sa ma zbavia, no mohli mi to povedať o týždeň skôr, takto som prepásol ponuku iného tímu KHL.“

Druhý domov v Pardubiciach

Bývalý slovenský reprezentant má v Pardubiciach druhý domov. Odchytal tu päť skvelých sezón korunovaných českým titulom v roku 2005. Syna Janka – Žiga s dcérou Lillien tam vodí manželka Adriana do školy.

Podľa idnes.cz Lašák vyjadril náklonnosť k návratu do klubu. „Pardubice sú mojou srdcovou záležitosťou, som tu vlastne doma. Každé angažmán má nejaké plusy a mínusy, v prípade Pardubíc jasne prevládajú plusy,“ povedal gólman, ktorý si zachytal aj v NHL v drese Nashville Predators.

Pardubický obhajca posledného titulu bol včera na deviatom mieste tabuľky, čo náročných fanúšikov zďaleka neuspokojuje. Na štadióne sa často skandovalo: Zožeňte brankára.

Dvadsaťpäťročný Martin Růžička, ktorý vychytal vlaňajší titul, spadol v tejto sezóne do priemeru a štyridsaťročný veterán Dušan Salfický ho veľmi nepodržal.

Tlačový hovorca Jan Hrabal povedal pre SME , že klub si potrebuje preveriť predovšetkým Lašákovu športovú formu. „Na a dôležitý bude aj postoj samotného Jana. Ak by dostal atraktívnu ponuku z KHL, sotva by sme jej mohli konkurovať. Ak by sa medzitým začala zámorská NHL, táto možnosť by vzrástla. V KHL by sa uvoľnili miesta,“ dodal Hrabal.

Salfický víta konkurenciu

„Lašák v Rusku dlho nechytal a predtým bol zranený. Potrebujeme zistiť, ako na tom reálne výkonnostne je. Ak budeme cítiť, že Pardubiciam pomôže, podpíšeme ho do konca sezóny,“ tvrdí športový manažér Petr Hemský.

V prípade, že Lašáka podpíšu, znamenalo by to zároveň odchod jedného z dvojice Ružička – Salfický.

„Janko sem neprišiel na to, aby na niekoho vytváral tlak,“ povedal Salfický. „Konkurencie je zdravá. Taký je hokejový život. Ja som to zažil už niekoľkokrát,“ dodal veterán Salfický

V Pardubiciach sa Lašák stretol s enklávou slovenských hráčov – s útočníkmi Radovanom Somíkom a Martinom Bartekom i obrancom Marekom Ďalogom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Brankár Lašák sa pripravuje v Pardubiciach