Brankár Hovi spokojný, ničil najmä St. Louisa

Sasu Hovi ďakuje divákom po zápase s Tampou Bay.
Sasu Hovi ďakuje divákom po zápase s Tampou Bay. (Autor: TASR)
SITA|1. okt 2008 o 08:55

Brankár bratislavského Slovana Sasu Hovi privádzal útočníka Tampy Bay Martina St. Louisa v utorňajšom prípravnom hokejovom zápase do zúfalstva.

BRATISLAVA. Zlikvidoval štyri jeho čisté šance, keď mu raz pomohla konštrukcia bránky.

Fínsky gólman v službách slovenského majstra vyšiel z mikrosúboja s hviezdnym zakončovateľom úspešnejšie aj ako muž proti mužovi v rámci samostatných nájazdoch. Hovi dlho držal Slovan v prestížnom zápase s tímom zo zámoria nad vodou: kryl 49 striel.

Hovi sa cítil veľmi dobre

Napriek prehre 2:3 po samostatných nájazdoch odchádzal z ľadu spokojný. "Keď som videl začiatok zápasu, tak som si nemyslel, že môžeme uhrať taký dobrý výsledok. Navyše, dostali sme vlastný gól, čo je vždy nepríjemné. Prvýkrát som hral proti mužstvu z NHL a cítil som sa veľmi dobre. Každý z nás hral playstation NHL a aj odtiaľ poznáme súperových hráčov. Zo začiatku sme síce mali veľký rešpekt, ale potom opadol. Hrajú predsa ten istý hokej s rovnakým pukom ako my v extralige. Nik dnes nechcel prehrať a chalani v kabíne ma chválili za môj výkon. Ja zasa ich za to, že dobre hrali. Škoda, že sme napokon prehrali," povedal Hovi.

Na tribúnach Samsung Areny sa v utorok večer údajne zjavili aj pozorovatelia z fínskej federácie. Hovi si výkonmi na medzinárodnom ľade môže vypýtať pozvánku do fínskej reprezentácie. Sám však vie, že jeden zápas z neho hneď neurobí reprezentanta.

Na fínsku oporu Slovana čakajú náročné zápasy Ligy majstrov

"Tento rok sa môžem ešte ukázať v stretnutiach Ligy majstrov. Dobre sa to začalo a teraz musím kvalitne chytať v extralige i dueloch proti Ufe a Českým Budějoviciam. Ak by sa to podarilo, mohol by som na nejakom turnaji dostať šancu v drese Fínska," podotkol Hovi.

V rozhodujúcich samostatných nájazdoch prekonali Fína Vincent Lecavalier a špecialista na túto činnosť, Hoviho krajan Jussi Jokinen.

"Je úplne jedno, kto ide strieľať. Sú to všetko kvalitní hráči. Urobili vydarený blafák a ja som nepredviedol najlepší zákrok, preto bol z toho gól," poznamenal Hovi. Výkon Slovana proti Tampe bol úplne iný ako v mnohých extraligových dueloch. Uvedomuje si to aj člen úradujúceho All-Star výberu najvyššej slovenskej súťaže: "Bol plný štadión, skvelá atmosféra. Tieto historické zápasy bývajú vždy iné ako v extralige.

Nachádzate sa tu:
Domov