Zimomriavky, zážitok na celý život. Strelec gólu roka sa stretol s reprezentantmi

Strelec Gólu roka medzi amatérmi s reprezentantmi Slovenska.
Strelec Gólu roka medzi amatérmi s reprezentantmi Slovenska. (Autor: SFZ/Roman Ferstl)
Ivan Mriška|31. máj 2022 o 21:41

Sportnet splnil sen Branislavovi Artimovi.

ŠAMORÍN, BRATISLAVA. Zaujal fanúšikov z celého Slovenska. V ankete Sportnetu o najkrajší gól z amatérskych súťaží triumfoval hneď dvakrát.

Branislav Artim získal za víťazstvo sadu dresov s kompletným príslušenstvom od Meva Sport.

Pýtal sa s malou dušičkou

Okrem hlasovania fanúšikov triumfoval aj v ankete expertov, za čo získal oficiálny reprezentačný dres s podpismi všetkých hráčov.

Jeho snom bolo, aby mu ho reprezentanti podpísali osobne. Vďaka Sportnetu a Slovenskému futbalovému zväzu sa to podarilo.

Dvadsaťročný útočník klubu Slávia TU Košice sa s hráčmi Slovenska stretol priamo na tréningu. V Šamoríne sa futbaloví reprezentanti pripravovali na zápas C-divízie Ligy národov s Bieloruskom.

„Nedúfal som, že sa to podarí. S malou dušičkou som sa však spýtal. Iniciatívu Sportnetu a SFZ si nesmierne vážim,“ povedal Artim po stretnutí s reprezentantmi Slovenska.

Mal slzy v očiach

Autor najkrajších gólov v amatérskych súťažiach bol dojatý, už keď sa dozvedel, že pocestuje na reprezentačný zraz. „Keď som zistil, že sa stretnutie uskutoční, mal som slzy v očiach. Odmalička to bol môj tajný sen,“ vravel.

Veľký deň pre Artima sa začal príchodom do hotela X- Bionic v Šamoríne. V kaviarni sa stretol s reprezentačným trénerom Štefanom Tarkovičom.

„Veľmi príjemný človek. Pekne ma privítal, zoznámili sme sa spolu a prehodili zopár slov. Zároveň som sa na recepcii oboznámil s programom, ktorý ma čakal.“

S trénerom Štefanom Tarkovičom.
S trénerom Štefanom Tarkovičom. (Autor: SFZ/Roman Ferstl)

Po niekoľkých minútach začali prichádzať prví hráči.

„Všetci pri mne zastali a odfotili sa. Boli nesmierne ochotní a milí. Najviac som sa rozprával s kamarátom Tomášom Suslovom, ktorý je takisto z východu Slovenska. Išiel spolu s Vladimírom Weissom, takže aj s ním som poklebetil,“ opisoval.

Artim: Bol to obrovský zážitok

O šiestej podvečer sa začal tréning, ktorý Artim nadšene sledoval z tribúny. Tam sa zoznámil s hovorkyňou SFZ Monikou Jurigovou, ktorá stretnutie zorganizovala.

„Ďakujem jej za to, čo pre mňa spravila. Nikdy jej to nezabudnem. Bol to obrovský zážitok,“ uviedol dvojnásobný víťaz ankety Gól roka v amatérskych súťažiach.

Po tréningu hovorkyňa oficiálne predstavila Artima slovenským reprezentantom. Tí sa mu ochotne podpísali na dres a spravili si s ním spoločnú fotografiu.

„Všetci mi pogratulovali a zatlieskali. Bolo to niečo neuveriteľné. Chlapcovi z tretej ligy tlieskali reprezentanti? Ešte teraz mám z toho zimomriavky. A nemôžem tomu uveriť,“ opisoval a pokračoval vtipnou príhodou:

„Milan Škriniar povedal Stanovi Lobotkovi, aby sa odo mňa naučil dávať góly. Stanko mu odvetil, že jeden dal a už to pôjde.“

Popriali mu všetko dobré

Artim sa tešil na všetkých hráčov, najviac na trojicu Peter Pekarík, Juraj Kucka a Milan Škriniar.

„S Kucom sme spolu držali dres, všetci boli úplne super. Sú to veľké hviezdy, ale na druhej strane príjemní chalani. Mohli si povedať, čo tu ten chlapec robí, prečo nás zdržuje. Oni ma však potľapkali po pleci a popriali mi všetko dobré.“

Dvadsaťročný futbalista košickej Slávie po nezabudnuteľnom stretnutí verí, že má šancu stať sa profesionálnym hráčom.

„Bol to zážitok na celý život. Vďaka nemu mám ešte väčšiu motiváciu pracovať na sebe a zlepšovať sa. Vo futbale mám najvyššie ciele a pre ich naplnenie spravím čokoľvek,“ uviedol.

Padol aj u vás pekný gól? Dajte nám o ňom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Sledovanie tréningu reprezentácie Slovenska mu dalo veľa. „Hráči robili podobné cvičenia, ako my v Košiciach. Akurát všetko bolo kvalitnejšie, rýchlejšie a technickejšie,“ dodal s úsmevom.

V tejto sezóne tretej ligy Východ dal zatiaľ dva góly. Na výstavný kúsok zatiaľ čaká.

„Verím, že ešte na jar alebo v jesennej časti sa mi to podarí. Aby som sa v súťaži o Gól roka mohol uchádzať opäť o víťazstvo,“ uzavrel dvadsaťročný futbalista Slávie TU Košice Branislav Artim.

Stretnutie Artima s reprezentantmi Slovenska

(Autor: SFZ/Roman Ferstl)
(Autor: SFZ/Roman Ferstl)
(Autor: SFZ/Roman Ferstl)
(Autor: SFZ/Roman Ferstl)
(Autor: SFZ/Roman Ferstl)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zimomriavky, zážitok na celý život. Strelec gólu roka sa stretol s reprezentantmi