Hrdosť a smútok. Reprezentačný tréner boxerov reaguje na olympijskú kvalifikáciu

Zľava Tomi "Kid" Kovács, Miroslava Jedináková a Pavol Hlavačka.
Zľava Tomi "Kid" Kovács, Miroslava Jedináková a Pavol Hlavačka. (Zdroj: Facebook/Slovenská boxerská federácia)
SvetMMA|14. mar 2024 o 16:35

Dali sme do toho maximum, hovorí reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.

BUSTO ARSIZIO. Napriek bojovným výkonom sa žiadnemu zo slovenských reprezentantov v boxe zo svetovej olympijskej kvalifikácie v talianskom Busto Arsizio nepodarilo postúpiť na olympiádu.

Nechýbalo však veľa a Slovensko mohlo mať zastúpenie na OH aj v ringu. Najbližšie k tomu mala Miroslava Jedináková, ktorá skončila len jedno miesto za postupovou priečkou. 

Reprezentačný tréner Pavol Hlavačka na sociálnych sieťach prezradil, aké pocity po neúspešnej kvalifikácii prevládajú.

"Hrdosť a smútok...To sú asi najvýstižnejšie slová pre našu účasť na svetovej olympijskej kvalifikácii v Taliansku. V konkurencii 115 štátov sme sa vôbec nestratili, práve naopak - 4. miesto Mirky Jedinákovej v konkurencii 42 boxeriek jej váhy je svetový výsledok, na ktorý musím byť hrdý.

Rovnako som hrdý aj na výkony ostatných, keď sme vybojovali sedem výhier, čo v takej konkurencii nie je maličkosť. O to viac som smutný, že nám miestenka na OH ušla o jeden jediný zápas, keď v Mirkinej kategórii postupovali len prvé tri, zatiaľ čo v iných kategóriách boli miestenky štyri." 

Aké to je skončiť tesne pred bránami olympiády, vie reprezentačný tréner veľmi dobre. Sám si totiž podobnou cestou prešiel pred šestnástimi rokmi.

"Celá kvalifikácia je šialená, aby v jednom z najväčších svetových športov bolo pre účasť na OH tak málo miesteniek, ale žiaľ je to tak. Bolí ma to dvojnásobne, pretože rovnakým spôsobom som o účasť na OH 2008 prišiel ja ako športovec, keď mi rovnako na účasť nestačil po troch výhrach postup do semifinále a teraz sa stalo to isté s mojou boxerkou, ktorá dala do prípravy všetko a vyrovnala sa tu svetovej špičke.

Neviem, čo nás v tomto športovom živote ešte čaká, neviem koľko takýchto jaziev na športovej duši ešte unesiem, ani koľko úspechov ešte so svojimi boxermi vybojujem, ale jedno viem isto - že sme dali do toho maximum," uzavrel Pavol Hlavačka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hrdosť a smútok. Reprezentačný tréner boxerov reaguje na olympijskú kvalifikáciu