Boston a Rangers vyhrali, St. Louis a Chicago s prehrou

Gáborík sa teší z góly v sieti Senators.
Gáborík sa teší z góly v sieti Senators. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. apr 2012 o 06:00

Boston a New York Rangers víťazne otvorili svoje série v bojoch o Stanleyho pohár. Nedarilo sa St. Louis ani Chicagu, ktoré prehrali svoje zápasy v predĺžení.

BRATISLAVA. Hokejisti New York Rangers vstúpili aj vďaka gólu Mariána Gáboríka úspešne do bojov v play-off a v úvodnom zápase série 1. kola zdolali Ottawu na vlastnom ľade 4:2. Víťaz Východnej konferencie zdolal Senators v základnej časti len raz zo štyroch pokusov a aj vo štvrtok to mal proti kanadskému tímu ťažké.

V druhej tretine za stavu 1:0 si musel tréner John Tortorella zobrať oddychový čas, aby svoj tím upokojil, keďže Ottawa mala v tej chvíli prevahu. Po pár minútach už Rangers viedli 3:0, keď sa presadili Gáborík a Brian Boyle.

Senators v záverečnej časti hry duel ešte zdramatizovali. Gáborík sa dostal ešte do ďalších šancí, celkovo brankára Craiga Andersona ohrozil štyrikrát.

"Stále nás čaká dlhá sezóna. Vyhrať v prvom zápase veľa neznamená," varuje pred prehnanou eufóriou útočník Rangers Ryan Callahan.

Halák s prehrou v predĺžení

Smutný odchádzal z ľadu brankár Jaroslav Halák zo St. Louis, ktorého vo 4. min druhého predĺženia prekonal Martin Havlát a rozhodol o víťazstve San Jose 3:2. Český útočník strelil v zápase dva góly.

San Jose zdolalo St. Louis prvýkrát v sezóne. Blues doma v základnej časti prehrali len šesťkrát. Na výhru v play-off čakajú od roku 2004.

Halák si v zápase pripísal 31 úspešných zákrokov. Michal Handzuš zo San Jose duel sledoval len z tribúny.

"Pri rozhodujúcom góle sme urobili sériu chýb. Puk sme mohli odpáliť niekoľkokrát, ale neurobili sme to a napokon inkasovali. Je to sklamanie," zhodnotil kouč "bluesmanov" Ken Hitchcock.

Boston víťazne

Z prvého víťazstva sa tešili hráči Bostonu, v dramatickom zápase zdolali Washington 1:0 po predĺžení. Rozhodol o tom Chris Kelly v 62. min.

Brankár Bostonu Tim Thomas potreboval na šiesty shutout kariéry v play-off len 17 zákrokov, keďže Capitals vychádzali predovšetkým z pozornej obrany. Obhajca Stanleyho pohára tak začal úspešne cestu za ďalším cenným primátom.

"Nasledujúci zápas bude iný. Sme si vedomí toho, že proti Bostonu vieme hrať. Náš brankár Holtby chytal vynikajúco. Pred zápasom bol síce trochu nervózny, ale prvým úspešných zásahom z neho spadla tréma a bol skvelý," povedal po súboji ruský útočník Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý vyšiel bodovo naprázdno a mal iba jednu strelu na bránku.

Domáci Phoenix síce v závere riadneho hracieho času neudržal tesný náskok a Brent Seabrook z Chicaga 15 sekúnd pred koncom III. tretiny vyrovnal na 2:2, Coyotes sa však napokon predsa len radovali z prvej výhry v sérii. V 70. min o tom rozhodol Martin Hanzal. Slovenský útočník Marián Hossa z Chicaga si pripísal na svoje konto 3 strely.

Hrdinom duelu sa stal brankár "kojotov" Mike Smith, ktorý zneškodnil 43 pokusov súpera. Phoenix má proti Chicagu motiváciu navyše, veď tento klub neprešiel prvým kolom play-off od roku 1987, teda dlhých deväť rokov pred presťahovaním z Winnipegu do americkej Arizony.

ico

Výsledky štvrtkových stretnutí NHL:

Východná konferencia:

Boston - Washington 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0) - stav série: 1:0

Gól: 62. Ch. Kelly (Pouliot, Rolston)

New York Rangers - Ottawa 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) - stav série: 1:0

Góly: 13. R. Callahan (Stralman, Anisimov), 37. GÁBORÍK, 40. B. Boyle (Anisimov, Girardi), 43. B. Richards (Hagelin) - 51. Alfredsson (Spezza, M. Michálek), 58. Condra (N. Foligno, Turris)

Západná konferencia:

St. Louis - San Jose 2:3 po dvojnásobnom predĺžení (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1) - stav série: 0:1

Góly: 41. Berglund (Shattenkirk, Steen), 48. Berglund (A. McDonald, Russell) - 27. Havlát (D. Boyle, Clowe), 55. A. Desjardins (Wingels, D. Boyle), 84. Havlát (Clowe, Couture)

Jaroslav Halák mal v bránke St. Louis 31 úspešných zákrokov

Phoenix - Chicago 3:2 po predĺžení (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0) - stav série: 1:0

Góly: 28. Pyatt (Langkow), 38. Vermette (Torres, Yandle), 70. Hanzal (Aucoin, Klesla) - 5. Toews (P. Kane, Oduya), 60. Seabrook (P. Kane, Toews)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston a Rangers vyhrali, St. Louis a Chicago s prehrou