Bosna prišla o kapitána, Spahič skončil v reprezentácii

Emir Spahič (vpravo) počas MS v Brazílii.
Emir Spahič (vpravo) počas MS v Brazílii. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. aug 2014 o 09:39

"Je čas, aby štafetu prebrali mladší hráči," povedal 33-ročný obranca, ktorý sa chce sústrediť na klubové pôsobenie v Bayere Leverkusen.

LEVERKUSEN. V základnej F-skupine futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii 2014 sa skončila nielen púť Bosny a Hercegoviny, ale aj kariéra jej dlhoročného kapitána Emira Spahiča.

Čoskoro 34-ročný obranca (nar. 18. augusta 1980) nemeckého Bayeru Leverkusen nastúpil za reprezentáciu s prezývkou "Zlatni ljiljani" v 77 dueloch a strelil tri góly.

V národnom tíme debutoval 7. júna 2003, od roku 2004 nosil na ľavom rukáve pásku.

"Dlho som uvažoval a po konzultáciách s rodinou a priateľmi som sa rozhodol zavesiť 'národné' kopačky na klinec. Som hrdý, že som si s tímom zahral na majstrovstvách sveta."

"Je čas, aby štafetu prebrali mladší hráči. Želám im všetko dobré v najbližšej kvalifikácii ME 2016," uviedol podľa bosnianskych médií rodák z teraz už chorvátskeho Dubrovníka.

Spahičova seniorská kariéra odštartovala v klube Čelik Zenica, potom pôsobil v tímoch GOŠK Dubrovník, NK Záhreb, Šinnik Jaroslavľ, Torpedo Moskva, Lokomotiv Moskva, Montpellier, FC Sevilla, Anži Machačkala a od júna 2013 je v Leverkusene.

"Po svetovom šampionáte mi povedal, že si potrebuje vziať čas na rozhodnutie. Svoj koniec odôvodnil tým, že sa chce sústrediť na klubové povinnosti. Rešpektujem jeho postoj, bol skvelý hráč a kapitán a bude náročné ho nahradiť," poznamenal tréner Bosny a Hercegoviny Safet Sušič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bosna prišla o kapitána, Spahič skončil v reprezentácii