Federer desiaty titul v Halle nezískal, vo finále prehral s Čoričom

Borna Čorič pózuje s víťaznou trofejou.
Borna Čorič pózuje s víťaznou trofejou. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. jún 2018 o 17:13

Mladý Chorvát získal iba svoj druhý titul v kariére.

HALLE - finále:

(dotácia 2 116 915 eur, tráva vonku)

Borna Čorič (Chor.) - Roger Federer (Švaj.-1) 7:6 (6), 3:6, 6:2

/za 127 minút/

HALLE. Nenasadený chorvátsky tenista Borna Čorič triumfoval vo dvojhre na turnaji ATP World Tour 500 Halle Open v nemeckom Halle.

V nedeľňajšom finálovom zápase zdolal jednotku pavúka Rogera Federera za 127 minút 7:6 (6), 3:6, 6:2.

Fotogaléria zo zápasu Borna Čorič - Roger Federer: fotogaléria

24.6.2018

Ešte len 21-ročný Čorič získal druhý titul na hlavnom profesionálnom okruhu v kariére, premiérový na úrovni ATP World Tour 500. Predtým sa radoval na 250-ke vlani v marockom Marakéši.

Na druhej strane, 36-ročný Švajčiar Federer nepridal v Halle jubilejnú desiatu trofej a celkovo devätnásty titul na tráve.

Borna bol dnes výborný. V kľúčových okamihoch bol o čosi lepší a hral veľmi dôsledne. Odviedol skvelý výkon a zaslúžene zvíťazil.


Roger Federer, švajčiarsky tenista

Legendárny Federer príde aj o post svetovej jednotky na úkor Španiela Rafaela Nadala, na vrchole rebríčka by sa udržal len v prípade celkového víťazstva.

"Skúsil som všetko, ale bohužiaľ nepodarilo sa mi uspieť. Borna bol dnes výborný. V kľúčových okamihoch bol o čosi lepší a hral veľmi dôsledne. Odviedol skvelý výkon a zaslúžene zvíťazil. Uvidíme sa tu aj budúci rok," povedal pre oficiálny web turnaja Federer.

"Nečakal som to. Som veľmi šťastný. Vyhral som prvý titul na tráve a práve proti Rogerovi Federerovi. To je úžasné," povedal víťaz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer desiaty titul v Halle nezískal, vo finále prehral s Čoričom