Bode Miller bude opäť dobrý

SITA|5. nov 2009 o 10:59

Návrat Bodeho Millera na súťažné svahy môže byť osviežením olympijskej zjazdárskej sezóny.

RÍM. Myslia si to tréneri, ktorí mali v minulosti do činenia s touto kontroverznou hviezdou amerického, ale aj svetového alpského lyžovania.

Miller vynechal úvodný obrovský slalom v rakúskom Söldene, ale na budúci týždeň v prvom slalome sezóny Svetového pohára 2009/10 vo fínskom Levi by už nemal chýbať.

"Má stále obrovský potenciál. Je to supertalent a je len na ňom, ako s ním ďalej naloží," povedal o Millerovi jeho bývalý osobný tréner John McBride.

Štvornásobný majster sveta a dvojnásobný držiteľ veľkého krištáľového glóbusu Miller bol v uplynulom ročníku len tieňom úspešného zjazdára z predchádzajúcich sezón. Prvýkrát po 10 rokoch nevyhral ani jedny preteky Svetového pohára a po neúspechu na majstrovstvách sveta vo Val d´Isere sa zbalil a predčasne ukončil sezónu s dôvetkom, že možno "zapichne" aj kariéru.

V lete prakticky netrénoval a venoval sa najmä dvojročnej dcérke. V septembri si však 32-ročný univerzál všetko rozmyslel a nového šéftrénera amerických zjazdárov Sashu Rearicka prekvapil ústretovým telefonátom o návrate do reprezentačného tímu.

Bolo to šokujúce aj z toho dôvodu, že v uplynulých dvoch zimách sa Miller oficiálne dištancoval od americkej reprezentácie a po pretekoch Svetového pohára cestoval ako samostatná jednotka vo vlastnom karavane.

"Potrebuje popracovať na kondícii, ale nebude pre mňa prekvapenie, keď už na prelome rokov sa dostane do solídnej formy. Ak sa tak stane ešte skôr, tak klobúk dolu pred ním, keďže v lete iba oddychoval," uviedol ďalej John McBride, ktorý je aktuálne trénerom kanadských zjazdárov.

"Ak vezmeme do úvahy, akú slabú sezónu má za sebou, určite potreboval prestávku na relax. Zrejme si poriadne vyčistil hlavu a teraz môžeme od neho očakávať opäť veľké výsledky," uviedol k téme Miller jeden z jeho veľkých kritikov Phil McNichol, bývalý šéftréner amerických zjazdárov.

"Bode sa zmenil a zmenil sa aj postoj našej lyžiarskej asociácie k nemu. Tím je dôležitý, ale rovnako podstatný je aj individuálny prístup k jednotlivým jeho členom. A to je presne to, čo sme si s Bodem vyjasnili," vysvetlil nový šéf amerického alpského lyžovania Luke Bodensteiner, bývalý olympionik v behu na lyžiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bode Miller bude opäť dobrý