Bližňák vo Vancouveri s ponukou na kvalifikačný kontrakt

SITA|29. jún 2010 o 09:05

Aj tretí zo štyroch slovenských obmedzených voľných hráčov v zámorskej hokejovej NHL, útočník Vancouvru Canucks Mário Bližňák, sa dočkal ponuky na kvalifikačný kontrakt.

VANCOUVER.

V tíme Canucks sa ušli kvalifikačné ponuky celkovo ôsmim hráčom - kvartetu pravidelne nastupujúcemu v A-tíme obrancovi Shanovi O’Brienovi a útočníkom Masonovi Raymondovi, Jannikovi Hansenovi a Tannerovi Glassovi a ďalším štyrom hokejistom z farmárskeho tímu Manitoba Moose (AHL) - útočníkom Máriovi Bližňákovi, Alexovi Bolducovi a Ericovi Walskemu, ako aj obrancovi Saenovi Zimmermanovi.

Dvadsaťtriročný odchovanec dubnického hokeja Mário Bližňák bol v roku 2005 draftovaný v záverečnom 7. kole z celkovo 205. priečky Vancouverom. V rovnakom roku odišiel do zámoria, kde tri sezóny odohral v juniorskej WHL za Vancouver Giants a ostatné dva ročníky strávil vo farmárskom klube v Manitobe. V uplynulej sezóne debutoval v NHL, keď za Canucks odohral dva zápasy.

V Manitobe si v 76 stretnutiach pripísal 28 bodov (13+15), ku ktorým pridal ďalšie tri (2+1) v šiestich zápasoch play-off. Trenčiansky rodák reprezentoval Slovensko v roku 2007 na MS hráčov do 20 rokov.

Ponuky na kvalifikačné kontrakty dostali okrem Mária Bližňáka aj obranca Tampy Bay Vladimír Mihálik a gólman St. Louis Blues Jaroslav Halák. S posledným obmedzeným voľným Slovákom - útočníkom Petrom Ölveckým v Nashville už nepočítajú, takže sa od 1. júla stane voľným hráčom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bližňák vo Vancouveri s ponukou na kvalifikačný kontrakt