Bitka počas madridského derby

Sportnet|19. apr 2004 o 00:00

MADRID - Pätnásť fanúšikov a jeden policajt potrebovali ošetrenie v nemocnici po sobotňajšej bitke, ktorá sa strhla medzi priaznivcami madridských klubov Atlética a Realu počas mestského derby zápasu. Ďalších dvadsať ľudí muselo vyhľadať lekársku pomoc ..


Najslabší hráč Realu Madrid v poslednom ligovom stretnutí, anglický stredopoliar David Beckham, zahráva priamy kop proti Atletiku Madrid v zápase španielskej futbalovej Primery Division. V madridskom derby vyhral slávnejší Real 2:1. FOTO - TASR/AP



MADRID - Pätnásť fanúšikov a jeden policajt potrebovali ošetrenie v nemocnici po sobotňajšej bitke, ktorá sa strhla medzi priaznivcami madridských klubov Atlética a Realu počas mestského derby zápasu. Ďalších dvadsať ľudí muselo vyhľadať lekársku pomoc ešte pred stretnutím.

Duel sa napokon skončil víťazstvom majstrovského Realu 2:1, ktorý si po posledných neúspešných výsledkoch (vypadnutie z Ligy majstrov, strata líderskej pozície v lige) aspoň trochu napravil reputáciu. Skóre otvoril v 4. min bývalý hráč Atlética Santiago Solari po skvelej individuálnej akcii Luisa Figa. Útočník Realu svoj presný zásah vôbec neoslavoval, pretože život mu znepríjemňovali domáci fanúšikovia, ktorí sa mu vysmievali pri každom dotyku s loptou. Prvá polovica prestížneho zápasu však kvalitou príliš neoslnila. Obe mužstvá sa skôr hľadali.

Sklamaním bol najmä výkon Davida Beckhama. Kapitán anglickej reprezentácie sa úplne vytratil z trávnika a vyzeral, akoby bol myšlienkami úplne inde.

Domácemu Atléticu zahralo do karát vylúčenie Francisca Pavona, ktorý hneď v úvode druhého polčasu skopol Demisa Nikolaidisa a videl druhú žltú kartu. Z nariadeného pokutového kopu vyrovnal na 1:1 Veljko Paunovič. Atlético malo až do konca stretnutia prevahu, tú však na strelenie vytúženého gólu nezužitkovalo.

V protiklade s priebehom zápasu bol presný zásah Helgueru v 77. min, ktorý skóroval po rohu Figa. V závere vrhli domáci všetky sily do útoku, lenže vyrovnať sa im už nepodarilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bitka počas madridského derby