Bitka o košický bazén pokračuje

Sršni vedú o dva body. Draci dnes môžu stav vyrovnať.
Sršni vedú o dva body. Draci dnes môžu stav vyrovnať. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|29. máj 2013 o 00:00

Vodnopólová bitka o Košice dnes pokračuje. ČH Hornets chcú finálovú sériu extraligy dnes ukončiť, ŠKP Modrí Draci chcú rozhodujúci posledný zápas.

Vodnopólová bitka o Košice dnes pokračuje. ČH Hornets chcú finálovú sériu extraligy dnes ukončiť, ŠKP Modrí Draci zabojujú, aby si vynútili rozhodujúci posledný zápas.

KOŠICE. Vodnopólová Pharm Group extraligy má dnes o 18.30 hod. na programe ďalší finálový zápas série hranej do sedem získaných bodov.

ČH Hornets v košickom derby vedú nad ŠKP Modrí Draci 6:4 na body, stále sú teda bližšie k titulu a majú druhý mečbal, stačí im aj dnešná remíza.

Prvý mečbal sršni nevyužili v sobotu, keď prehrali 11:15.

„Išli sme do toho ľahkovážnejšie, asi sme si mysleli, že to už máme vyhrané, pritom súper nie je slabý,“ priznal obranca ČH Hornets Michal Kusko a dodal: „Pravdou však je, že sme trochu aj nevládali, keďže to bol tretí zápas v priebehu štyroch dní. Predsa len, my netrénujeme toľko ako súper, máme aj zamestnania, ja som prišiel na jeden z finálových duelov priamo z práce. Celkovo sme boli vo vode akísi chladní.“

Kusko verí, že dni voľna mužstvu pomohli a dnes sa predstaví v úplne inom svetle.

„Nabrali sme energiu, psychicky sme sa navzájom povzbudili. Verím preto, že sa postaráme o vyrovnanejší priebeh.“ Sršni neboli favoritmi série, ale po sezóne by ich určite škrelo, ak by prešustrovali náskok 6:2 na body...

„Nuž, aj v hokeji sa stáva, že jedno mužstvo vedie v sérii 3:0 a prehrá 3:4. Draci majú papierovo lepší tím, od začiatku išli na titul. Pre nás je už finálová účasť splneným cieľom. Do boja o zlato sme išli s tým, aby sme čo najviac predĺžili sériu, čo sa nám už podarilo. Teraz si to musíme dať dokopy v hlavách, aby sme v bazéne odovzdali všetko. Tak, aby sme mohli mať z toho dobrý pocit, nech to už skončí akokoľvek,“ dodal M. Kusko.

Kolárik: Zaťať zuby

Hráči ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto si sobotňajším víťazstvom povolili slučku, v ktorej sa ocitli, ale stále sa z nej nevymanili. Na to potrebujú ešte dve výhry.

„Musíme pokračovať v tom, čo sme ukázali v treťom zápase. Konečne sme zahrali, na čo máme. Už pred zápasom sme si vraveli, že do toho musíme dať všetko, inak je koniec a zahodíme celoročnú prácu,“ vyjadrila sa opora drakov Martin Kolárik.

Samozrejme, víťazstvo v hodine dvanástej im vlialo trochu pohody a z toho by chceli ťažiť.

„Verím, že sa nám podarí získať v dnešnom zápase nejaký náskok a udržať ho do konca. Musíme zaťať zuby, nerozmýšľať nad ničím a ísť ďalej,“ dodal Kolárik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bitka o košický bazén pokračuje