Biatlonistka Prekopová má zlato z univerziády

(Autor: TASR)
TASR|13. dec 2013 o 15:21

Biatlonové zlato je 50. medailou Slovenska na univerziádach.

BRATISLAVA. Slovenská biatlonistka Natália Prekopová získala v piatok 13. decembra pre Slovensko prvú zlatú medailu na 26. svetovej zimnej univerziáde v pretekoch na 15 km. Jej krajanka Martina Chrapánová skončila tesne za stupňom víťazov na štvrtom mieste.

"Priznám sa, že som nečakala takýto úspech, no nastupovala som na preteky s najvyššími ambíciami. Išlo sa mi vynikajúco a rovnako sa mi darilo i v streľbe. Keď som raz minula na prvej položke, tak som si myslela, že je to zlý začiatok, no opak bol pravdou. Podmienky na biatlon dnes boli úplne ideálne a musím povedať, že som mala vynikajúco pripravené lyže, čiže sa mi dobre behalo," uviedla pre TASR po pretekoch Prekopová.

Slovensko v piatok okrem zlata Prekopovej získalo aj striebro v zjazde žien vďaka Jane Gantnerovej. Do bilancie slovenských univerzitných kovov je to už sedemnáste zlato a celkovo jubilejná 50. medaila.

Okrem Prekopovej a Chrapánovej štartovali aj ďalšie dve Slovenky, Paulína Fialková obsadila 15. miesto a Lucia Šímová finišovala na 20. pozícii.

ženy - 15 km:

1. Natália PREKOPOVÁ (SR) 47:38,9 min,

2. Veronika Nowakowská-Ziemniaková (Poľ.) +14,6 s,

3. Jitka Landová (ČR) +21,3,

4. Martina CHRAPÁNOVÁ +31,5,

15. Paulína FIALKOVÁ +3:40,2 min.,

20. Lucia ŠÍMOVÁ (všetky SR) +4:59,1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlonistka Prekopová má zlato z univerziády