Dvanásťnásobný slovenský majster hľadal novú výzvu. K domácej súťaži pridal aj chorvátsku ligu

Bejzbalisti BK Apollo Bratislava.
Bejzbalisti BK Apollo Bratislava. (Autor: Pavol Teslík)
Ján Jabrocký|16. apr 2024 o 16:20

Do Bratislavy by mali čoskoro doraziť aj zahraničné posily.

BRATISLAVA. Dvanásťnásobný majster slovenskej bejzbalovej Extraligy BK Apollo Bratislava sa po rokoch pôsobenia v slovenskej lige a európskej Interlige rozhodol prijať ďalšiu výzvu.

Od tejto sezóny totiž pri slovenskej najvyššej súťaži hrá taktiež v chorvátskej lige.  

Uvažovali aj o rakúskej lige

Funkcionári Apolla sa po novom pôsobisku začali pozerať už v minulej sezóne, keď sa do Interligy prihlásili iba tri tímy.

„Zvažovali sme viac súťaží. Veľmi vážne sme uvažovali o rakúskej lige. Tam ale dôjde k určitej reštrukturalizácii až na budúcu sezónu a tento rok nám ponúkli druhú ligu, čo pre nás nebolo zaujímavé.

Potom prišla ponuka z chorvátskej ligy. Tým, že máme skúsenosti z Interligy, ktorá pred covidom fungovala v podobnom systéme, ako bude fungovať ich liga, tak to bola pre nás viac-menej jasná voľba,“ približuje rozhodovanie hrajúci manažér Apolla Martin Brunegraf.

Alexander Václavík je jednou z opôr BK Apollo Bratislava.
Alexander Václavík je jednou z opôr BK Apollo Bratislava. (Autor: Pavol Teslík)

Apollo v minulej sezóne vyhralo desiaty slovenský titul v rade a druhý titul v medzinárodnej Interlige.

Pretože klub dlhé roky hrá paralelne v dvoch súťažiach, tak by mali byť hráči pripravení zniesť vyššiu porciu odohraných duelov.

„Počet zápasov je adekvátny. Som presvedčený, že nám to môže iba pomôcť. Hlavným dôvodom bolo zaručiť viac vyrovnaných zápasov, aby sme sa mohli posúvať a zlepšovať,“ potvrdil nám lodivod bratislavského tímu. 

Na Trnavu im chýba ešte jeden titul

Aj keď Bratislavčania dokázali vyhrať 12 titulov majstra Slovenska v bejzbale, tak im stále chýba jeden k tomu, aby vyrovnali na prvom mieste historických tabuliek Angels Trnava.

S nimi sa každoročne stretávajú vo finále slovenskej ligy a i v tejto sezóne patria oba kluby medzi najväčších favoritov.

BK Apollo Bratislava má za sebou prvé zápasy v medzinárodnej súťaži.
BK Apollo Bratislava má za sebou prvé zápasy v medzinárodnej súťaži. (Autor: Pavol Teslík)

V Apolle ale veria, že tento rok svojho hlavného rivala vyrovnajú v počte titulov. „Na Slovensku máme cieľ obhájiť titul. Iný si ani dávať nemôžeme,“ dodáva Brunegraf. 

V chorvátskej lige to ale Bratislava bude mať v nabitej konkurencii domácich tímov s mužstvami zo Slovinska a Maďarska omnoho náročnejšie. Naviac, keď stále nie je jasné, ako sa presne bude o titul bojovať.

„Uvidíme, ako sa to vyvinie. S Chorvátmi je celkom ťažká komunikácia. Ešte ani nevieme, akým systémom budeme hrať play-off. Či sa vôbec bude hrať, alebo bude iba Final Four. Alebo či bude braný výsledok po základnej časti. Chceme sa umiestniť čo najlepšie. Predpokladám, že Final Four sa podarí a tam chceme postúpiť,“ približuje manažér Apolla. 

Pomôcť im majú zahraničné posily

Že to bude náročná úloha, poznali Bratislavčania hneď v prvom kole súťaže, v ktorom nastúpili proti slovinskému celku Kranjski Lisjaki. Tí do hlavného mesta priviezli tím plný zahraničných posíl z latinskej Ameriky.

Súboj na méte v zápase BK Apollo Bratislava.
Súboj na méte v zápase BK Apollo Bratislava. (Autor: Pavol Teslík)

„Prvý zápas proti nám nadhadzoval Johan Belisario, ktorý má za sebou 10 sezón vo farmárskych tímoch Detroit Tigers a Milwaukee Brewers (Pozn.: organizácie MLB). Aj keď sme prehrali, tak sme dali päť dobehov na špičkových nadhadzovačov, takže som spokojný,“ priblížil úvodný dvojzápas Martin Brunegraf. 

V Apolle sú si vedomí, že ak chcú uspieť v medzinárodnej súťaži, tak tiež musia priviesť zahraničné posily.

Tie už majú v klube dojednané a mali by do Bratislavy čoskoro doraziť. S nimi si obhajcovia titulu veria, že dosiahnu na vytýčené ciele v domácej i chorvátskej lige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Dvanásťnásobný slovenský majster hľadal novú výzvu. K domácej súťaži pridal aj chorvátsku ligu