Basketbal: Lučenec triumfoval v Č-S pohári: Mižúr sa rozplýval

TASR|29. jan 2003 o 22:40

Lučenec 29. januára (TASR) - Basketbalisti E.S.O. Lučenec sa stali víťazmi 2. ročníka Česko-Slovenského pohára, keď vo finálovom stretnutí zdolali na ...

Lučenec 29. januára (TASR) - Basketbalisti E.S.O. Lučenec sa stali víťazmi 2. ročníka Česko-Slovenského pohára, keď vo finálovom stretnutí zdolali na domácej palubovke Mlékarnu Kunín 96:84.

Zverenci trénera Tibora Jányho si tak po postupe do štvrťfinále Regionálneho pohára FIBA pripísali v tejto sezóne na svoje konto ďalší úspech. V premiérovom ročníku Česko-slovenského pohára triumfovala Slovakofarma Pezinok, ktorá po problémoch s okliešteným kádrom obsadila na finálovom turnaji v Lučenci štvrté miesto.

finále:

E.S.O. Lučenec - Mlékarna Kunín 96:84 (48:40)

Zostava a body Lučenca: Čurovič 32, Svitek 10, Laco 9, Meluš 7, Čeman 0 (Suja 18, Snopko 11, Tarabus 7, Simonides 2, Azacis 0) - najviac bodov: Warrick 26, Bošnjak 17, Welsh 13, TH: 23/18 - 33/25, trojky: 10:7, os.chyby: 31:26, rozhodovali: Janáč (SR), Šedivý (ČR), 2000 divákov

Ján Mižúr, riaditeľ Lučenca: "Dosiahli sme najväčší úspech v doterajšej klubovej histórii. Dôsledne sme sa na súpera pripravili a dôležité bolo, že mohol nastúpiť už aj Čurovič, ktorý sa postupne rozohral k výbornému výkonu. V prvom polčase sme si vybudovali osembodový náskok, ktorý sme po zmene strán natiahli až na rozdiel 20 bodov. Skúsení hostia síce znížili 2 minúty pred koncom na rozdiel štyroch bodov, v závere sme však odrazili ich nápor, keď hráči úspešne premieňali trestné hody. Vďaka patrí aj divákom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru."

la go

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbal: Lučenec triumfoval v Č-S pohári: Mižúr sa rozplýval