Bartečko poistil víťazstvo Atlanty, Lintner s prvým bodom v Pittsburghu

TASR|3. mar 2003 o 13:30

New York 3. marca (TASR) - Zámorská hokejová súťaž NHL mala v noci na pondelok na programe päť zápasov, v ktorých sa predstavilo sedem slovenských hokejistov.

Do štatistík sa zapísali štyria z nich. Druhým gólom v sezóne prispel k víťazstvu Atlanty nad Anaheimom Ľuboš Bartečko, na triumfe Washingtonu nad Carolinou sa asistenciou podieľal Peter Bondra. Pri prehrách svojich tímov asistovali Richard Lintner z Pittsburghu a Ladislav Nagy z Phoenixu.

Vo Washingtone žiaril nemecký brankár Olaf Kölzig, ktorý pochytal všetkých 21 striel Caroliny a zaznamenal tretí "shutout" v sezóne a 30. v kariére. K triumfu Caps 2:0 prispel 18. asistenciou aj slovenský krídelník Peter Bondra. Jeho bekhendový pas v záverečnej tretine zužitkoval Dainius Zubrus na svoj 10. presný zásah. Prvý gól tímu z hlavného mesta USA dal netradičný strelec, obranca Jason Doig. Washington sa opäť dostal na čelo Juhovýchodnej divízie, Ivan Čiernik mal jeden strelecký pokus.

V Anaheime strelil svoj druhý gól v sezóne slovenský útočník Ľuboš Bartečko, keď v záverečnej minúte dal pri power play káčerov tretí gól Atlanty. V poslednej sekunde duelu spečatil ďalším gólom do prázdnej bránky víťazstvo Thrashers 4:1 Vjačeslav Kozlov. Len k tretiemu víťaznému zápasu doviedol svoj tím brankár Milan Hnilička, ktorý po katastrofálnom úvode stratil pozíciu jednotky.

Český útočník Milan Hejduk strelil v Chicagu svoj 39. gól v sezóne a pomohol tak k víťazstvu Colorada 3:2 po predĺžení. Víťazný zásah v nadstavenom čase zaznamenal Alex Tanguay a natiahol tak svoju bodovú sériu na 14 zápasov. Lavíny vyhrali z posledných 16 zápasov až trinásťkrát. Ďalšie dve asistencie si pripísal švédsky hviezdny center Peter Forsberg. Jastrabi prehrali v siedmom zápase po sebe, nepomohol im ani gól Alexeja Žamnova tri sekundy pred koncom normálnej hracej doby.

Necelé dve minúty pred koncom zápasu v Dallase si slovenský obranca Richard Lintner pripísal svoj prvý bod v drese Pittsburghu. Spoločne s Martinom Strakom pripravili kontaktný gól najproduktívnejšieho muža NHL Maria Lemieuxa na 1:2. Tučniaci v závere odvolali brankára, ale ich nádeje definitívne pochoval Arnott, ktorý gólom do prázdnej bránky upravil na konečných 3:1. Druhý slovenský hokejista vo farbách Pittsburghu Tomáš Surový mal jeden mínusový bod.

V Detroite žiaril mladý ruský útočník Pavel Dacjuk, ktorý do siete Phoenixu (5:2) strelil dva góly a na dva prihral. Výborne mu sekundovali aj jeho spoluhráči z útoku Brett Hull (1+2) a Henrik Zetterberg (1+1). Červené krídla nastúpili bez kapitána Steva Yzermana, ten sa po dlhodobom zranení dostáva do kondície a mal by opäť nastúpiť v noci na utorok v Columbuse. V drese kojotov asistoval na prvý gól hostí Ladislav Nagy, keď pripravil pôdu pre obrancu Teppa Numminena. Radoslav Suchý si z Detroitu odniesol dve mínusky, Branko Radivojevič nedostal príležitosť.

WASHINGTON - CAROLINA 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 6. Doig (Konowalchuk, Halpern), 49. Zubrus (BONDRA, Nylander). Strely na bránku: 29:21. Brankári: Kölzig - Weekes. 16.198 divákov.

ANAHEIM - ATLANTA 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 36. Salei (Oates, Kariya) - 5. Kozlov (Tremblay, Savard), 28. Kaberle (Štefan), 60. BARTEČKO, 60. Kozlov (Šmehlík). Strely na bránku: 30:25. Brankári: Giguere - Hnilička. 15.451 divákov.

CHICAGO - COLORADO 2:3 po predĺžení (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 28. Žamnov (Sullivan), 60. Žamnov (Calder, Dempsey) - 17. Hejduk (Morris, Forsberg), 56. Sakic (De Vries, Hejduk), 64. Tanguay (De Vries, Forsberg). Strely na bránku: 41:29. Brankári: Thibault - Aebischer. 15.799 divákov.

DALLAS - PITTSBURGH 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 13. Lehtinen (Kapanen, Ott), 18. Arnott (Turgeon, Modano), 60. Arnott - 59. Lemieux (Straka, LINTNER). Strely na bránku: 27:20. Brankári: Tugnutt - Caron. 18.532 divákov.

DETROIT - PHOENIX 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Góly: 31. Hull (Dacjuk, Zetterberg), 34. Dacjuk (Hull, Woolley), 38. Zetterberg (Dacjuk, Lidström), 46. Dacjuk (Hull), 47. Lidström (Fiodorov, Shanahan) - 32. Numminen (NAGY, Johnson), 49. Berehowsky (May, Buchberger). Strely na bránku: 33:24. Brankári: Joseph - Boucher. 20.058 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bartečko poistil víťazstvo Atlanty, Lintner s prvým bodom v Pittsburghu