Bärová: Neukazujeme to najlepšie, čo v nás je

Získava euroligové skúsenosti. Romy Bärová (vpravo) si v Prahe pripísala 16 bodov.
Získava euroligové skúsenosti. Romy Bärová (vpravo) si v Prahe pripísala 16 bodov. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|5. dec 2014 o 00:00

Po stredajšej prehre 57:76 na pôde USK Praha hľadali basketbalistky Good Angels Košice len ťažko pozitívne slová k zápasu.

Favorizovaný súper nedovolil Košičankám, aby im pokazili premiéru vo svojej novej hale. Z žlto-modrých radov vynikli Tijana Krivačevičová a Romy Bärová, ktoré zaznamenali po šestnásť bodov.

KOŠICE. Euroligová sezóna sa pomaly blíži k svojej polovici a Košičanky stále čakajú na druhé víťazstvo, ktoré by ich aspoň trochu nakoplo k zlepšeným výkonom v prestížnej európskej súťaži.

V domácej lige si zverenkyne trénera Maroša Kováčika stále držia neporaziteľnosť, no v Eurolige sa stále hľadajú.

Premiéru v nej zažíva nemecká basketbalistka Romy Bärová, ktorej sa bodovo v Prahe darilo, no z konečného výsledku bola sklamaná: „Prehrali sme, takže to pre nás nebol dobrý večer. Mali sme opäť problémy v obrane, skórovali príliš veľa ľahkých bodov a na tom musíme jednoznačne najviac zapracovať, aby sme mohli s kvalitnými celkami minimálne držať krok,“ skonštatovala Bärová.

Kováčik: Mladé Slovenky nesklamali

Veľkým pozitívom bol pomerne veľký priestor, ktorý na palubovke dostali slovenské hráčky a trénerovu dôveru určite nesklamali.

„Mladé Slovenky dostali veľkú minutáž a ony sa nám odvďačili kvalitným výkonom, aj keď percentuálna úspešnosť ich streľby bola dosť nízka. Martina Kiššová, Barča Bálintová aj Žofia Hruščáková dostali možnosť sa ukázať a ja pevne verím, že tieto skúsenosti, ktoré naberajú proti silným súperom, sa nám v budúcnosti aj v reprezentácii vrátia,“ povedal tréner Maroš Kováčik.

Aj pre niektoré zahraničné hráčky je účasť v Eurolige príležitosťou, ako ukázať, že sú kvalitné basketbalistky.

„Pre mňa je to pekné, konečne si zahrať v tejto súťaži. Je to však veľmi náročné, pretože sme zatiaľ neboli schopné ukázať to najlepšie, čo v nás je a čo dokážeme. V prvom rade musí každý zo seba odovzdať na palubovke to najlepšie. Pre mladé hráčky je to veľká výzva a môžu nazbierať cenné skúsenosti so skutočne silnými súpermi,“ prezradila Romy Bärová.

Centrum Prahy sa jej páčilo

Zasnežená stovežatá Praha láka do svojich uličiek množstvo zahraničných turistov a Košičanky si mohli ich krásy vychutnať na vlastné oči. Podstatne veselšie by však boli, keby sa im podarilo v hlavnom meste našich západných susedov uhrať lepší výsledok.

„Praha nie je tak ďaleko od môjho domova, takže ju celkom dobre poznám. Strávili sme asi dve hodiny v centre a bolo tam veľmi pekne. Je trochu podobná Košiciam, ale, samozrejme, omnoho väčšia,“ podotkla nemecká hráčka.

Najbližší súper košických basketbalistiek je ruský Jekaterinburg, ktorý bez straty bodu kraľuje na čele skupiny A.

„Ak každý bude drieť na sto percent, tak by sme mohli vyhrať, ale musíme nájsť sami seba a konečne ukázať, ako vieme hrať basketbal. Oni majú v kádri niekoľko famóznych a hviezdnych hráčok, takže poraziť ich môžeme len vtedy, ak budeme hrať ako jeden tím,“ povedala R. Bärová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bärová: Neukazujeme to najlepšie, čo v nás je